10 fapte ISTORICE care vor schimba tot ceea ce știai despre TRECUTUL OMENIRII

Există o așa-numită teorie a sincronismului. Se spune că toate evenimentele care s-au întâmplat vreodată în istoria omenirii sunt într-un fel legate

Iată 11 fapte care îți vor da peste cap percepția despre timp:

1. Cleopatra a trăit mai aproape de anul primului zbor în spațiu, decât de cel în care s-au construit piramidele

Cleopatra a trăit acum mult timp, nu? Cu toate acestea, piramidele erau incredibil de vechi, chiar și pentru ea. Cea mai mare, piramida lui Keops, a fost construită în jurul anului 2540 î.e.n. Între această dată și anul de naștere al Cleopatrei, trecuseră 2.471 de ani, iar între anul primului zbor pe lună și nașterea Cleopatrei, doar 2038 de ani.

2. În 1913, Hitler, Trotsky, Stalin și Freud au locuit în același oraș

Cei 4 ar fi putut să se întâlnească oricând într-o cafenea, bând un ceai. Puțini oameni știu, însă în 1913 toți au locuit în Viena, foarte aproape unul de celălalt.  Hitler și Trotsky frecventau cafeneaua Cafe Central. Stalin și Hitler locuiau la o distanță de doar o oră unul de celălalt.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

3. Universitatea Harvard a fost construită înainte de legile lui Isaac Newton

Legendara Universitate a fost construită în anul 1636, aproape cu 50 de ani înainte de publicația lui Newton, despre gravitație.

4. Universitatea Oxford a fost construită cu mulți ani înainte de Imperiul Aztec

Universitatea Oxford a fost înființată în anul 1096, iar orașul aztec a apărut în 1325. Asta înseamnă că Universitatea este cu 200 de ani mai veche.

5. Între primul zbor al fraților Wright și cel din spațiu au trecut 58 de ani

Pe 17 decembrie 1903, pe Coasta Atlantică din Carolina de Nord, aeronava Flyer a avut primul său zbor, care a durat 12 secunde. În 58 de ani de atunci, mai exact în 1961, cosmonautul sovietic Yuri Gagarin a zburat în spațiu. Zborul a durat 108 minute.

6. Primul fax a apărut cu 10 ani mai devreme decât primul telefon

De fapt, primele dispozitive ale aparatului fax au apărut chiar mai devreme, dar primul fax a fost realizat în 1865. Numai după 10 ani, în 1875, Thomas Watson și Alexander Bell au produs primul telefon.

7. Metroul a apărut la Londra în anul 1860, când în Rusia încă exista iobăgia, iar în alte 11 state ale Americii nu dispăruse sclavia

În timp ce încă existau oameni folosiți pe post de sclavi în lume, Anglia evoluase extrem de mult. Cel de-al doilea metrou apărut a fost în Budapesta, 36 de ani mai târziu.

8. Cea mai lungă călătorie în timp

Cosmonautul rus Serghei Krikalev – proprietar al unei înregistrări interesante – cea mai lungă călătorie în timp. Se calculează că, datorită zborurilor în spațiu, Krikalev este mai tânăr decât dacă ar fi rămas tot timpul pe Pământ.

9. Dacă ar exista o groapă în centrul Pământului și ai arunca orice obiect acolo, acesta va zbura 42 de minute

Acest obiect ar trebui totuși să facă față unor presiuni exagerate și unei temperaturi ridicate, pentru a ajunge întreg în partea cealaltă.

10. Stephen Hawking a demonstrat că este imposibil să călătorești în timp

Acesta a organizat o petrecere pentru călătorii în timp. Anunțul a fost făcut în următoarea zi. La întâlnirea de la momentul stabilit, nu a apărut nimeni.

11. 23:59:60

Pentru o mai mare exactitat, în unele zile, dupa 25:59:59, apare 23:59:60, în loc de 00:00:00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.