CALENDAR #FAPTE BUNE

#FAPTEBUNE – Calendar

6 decembrie

Scrie un mesaj-compliment (anonim) pe care îl lipești pe ușa unui vecin sau pe biroul unui coleg.

7 decembrie
Tăguiește trei prieteni pe facebook cu un mesaj sincer de mulțumire pentru calitățile lor și rolul în viața ta.

8 decembrie
Dă un ceai cald unui polițst, gardian, paznic, taximetrist, nevoiaș.

9 decembrie
Oferă colegilor de la serviciu covrigi calzi.

10 decembrie
Intră într-o librărie, alege o carte, pune în interior 20 lei și un bilet: “cartea aceasta e de la mine. Să te bucuri de ea!”

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

11 decembrie
Sună un professor, un mentor cu care nu ai mai vorbit de mult timp și mulțumește-i pentru ceea ce ai devenit.

12 decembrie
Cumpără un meniu de prânz și oferă-l unui nevoiaș.

13 decembrie
Trimite un desert la masa vecină.

14 decembrie
Pune pe oglinda de la baie, de la serviciu, postituri cu mesaje frumoase sau sloganuri pozitive.

15 decembrie
Lasă monede într-un automat de cafea.

16 decembrie
Ca să îl înveselești, trimite unui prieten un video amuzant.

17 decembrie
Bate la trei uși și dăruiește câte un desert.

18 decembrie
Alege o fotografie în care ești cu mai mulți prieteni, fă copii pentru fiecare, înrămează-le și trimite-le cu un gând bun.

19 decembrie
Fă un săculeț de bomboane și lasă-l atârnat de ușa unui vecin.

20 decembrie
Scrie o scrisoare anonimă de încurajare, motivațională, unui puști și ai grijă să nu afle de la cine o primește.

21 decembrie
Participă la www.shoebox.ro. Ia o cutie de pantofi, umple-o cu ce ai în casă de prisos – o eșarfă, o ciocolată, o pungă de ceai și dăruiește-o unui necunoscut.

22 decembrie
Îmbrățișază pe cineva.

23 decembrie
Invită la masă pe cineva care este singur de Sărbători.

24 decembrie
Cumpără o jucărie și dăruiește-o unui copil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.