#TIPS&TRICKS

10 filme pe care trebuie să le vadă orice femeie

Scris de Ela la 19 septembrie 2016

Unele filme te fac să te gândești la ele pentru o lungă perioadă de timp. Pe altele, le vizionezi și uiți că le-ai văzut imediat. Există totuși niște filme care s-ar putea să schime foarte mult.

10 filme pe care trebuie să le vadă orice femeie:

Publicitate

1. Viața în roz  (La Vie en Rose)

1

Este, fără îndoială, o capodoperă, ce ilustrează atmosfera reală din Paris, un oraș sălbatic, absurd și feeric. Din copilărie până la glorie, de la victorii la suferinţe, de la Belleville la New York, filmul prezenintă viaţa ieşită din comun a lui Edith Piaf. De­a lungul unui destin aproape neverosimil, descoperim sufletul unei artiste şi inima unei femei. Plină de viaţă, fragilă şi în acelaşi timp indestructibilă, şi­a dedicat viaţa artei până la sacrificiu, devenind o cântăreaţă nemuritoare.

 2. Diavolul se îmbracă de la Prada (The Devil Wears Prada)

2
In acest film romantic de comedie,  o tânără se angajează ca asistentă personală a unei editoare de la una dintre revistele majore ale New York-ului. Fiind o fată dintr-un oraș micuț, la prima ei slujbă, nu știe la ce să se aștepte, așa că încearcă să se descurce prin „apele” pline de rechini ale lumii revistelor de moda, însă partea cea mai grea, și neașteptată, este că ea trebuie să facă față cererilor noii ei șefe, o femeie imposibilă.

3. Cu capul în nori (Head in the Clouds)

8

Numele filmului este în totalitatea reprezentativ, deoarece aceasta este starea de spirit a personajelor. Filmul conține nebunia și emoțiile omenești, dar și tragicul și lipsa de libertate. Intriga filmului este dată de cel mai mare mister pe care îl cunoaștem-inima omului.

 

4. Nonconformiștii (Revolutionary Road)

3

April si Frank sunt un cuplu tânăr, ce-și duce viața într-o suburbie a orașului Connecticut, alături de cei doi copii ai lor. Sub aparența unei vieți împlinite, April și Frank ascund o mulțime de frustrări legate de relația și carierele lor. Refuzând să se conformeze stilului de viață al consumeristei societăți americane, ei visează să plece în Franța, pentru a-și împlini visurile artistice. Pe masură ce relația lor este subminată de gelozii și egoisme, planurile de viitor devin tot mai greu de pus în practică.


5. Regina (The Queen)

4

Filmul descrie cu exactitate o perioadă dificilă din viața familiei regale britanice, aceea de  după moartea prințesei Diana. 

6. Erin Brockovich

5

Povestea lui Erin Brockovich este a unei femei care  e puternică, dar vulnerabilă în același timp. Având în vedere situația ei, slăbiciunile feminine obișnuite sunt un lux nepermis. Ea nu poate fi un geniu, dar persistența și preocuparea ei pentru soarta altora îi permit să realizeze imposibilul. 

7. Mănâncă, roagă-te, iubește! (Eat, pray, love)

6

Adaptat dintr-un memoriu, filmul oferă o metodă simplă de a depăși sentimentele de depresie: alege oricare trei țări care încep cu litera „I”, și pornește singur spre ele! Pentru protagonistă, metoda se dovedește a fi de succes. 

Publicitate

8. Acolo unde e inima (Where the Heart is)

7

Este unul dintre  cele mai impresionante filme făcute vreodată  despre dragoste, iertare și prietenie. Un tip tânăr își abandonează iubita  însărcinată. Acest film transmite ideea că nu poți cădea în disperare și că nu te poți întoarce împotriva lumii. Trebuie să continui să mergi mai departe, să uiți de tristețea din trecut și să-i ajuți pe alții să se bucure de viață. 

9. Amelie

9

O tânară femeie franceză plină de viață și imaginație descoperă în baia ei un cufăr de jucarii vechi. Imediat descopertită comoara, aceasta începe să îl caute pe proprietar pentru a o restitui și de aici viața ei ia o întorsătură neașteptată.

10. Coco Chanel (Coco before Chanel)

10

Este povestea legendarei Coco Chanel, o femeie puternică care a reușit să spargă barierele unei societăți conservatoare și să dea un nou înțeles modei. Este un film simplu, dar de efect care te captivează.

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--