10 greșeli care îți urâțesc casa

Dezordinea este cel mai mare inamic al casei noastre. Atunci când lucrurile nu se află la locul lor, casa arata rău, indiferent de cât de modern e mobilierul.

Iată o listă cu 10 surse ale dezordinii care nu ne lasă casa să fie plăcută și curată:

1. Încercările nereușite de camuflare

1-casa-5911267

Nu e indicat să acoperi un dulap încărcat cu o perdea; această soluția temporară e nepractică. E mai bine să ordonezi cumva obiectele în rafturi închise.

2. Ții toate lucrurile de curățat într-un singur loc

2-curatenie-3415328

FOLLOW ME

Dacă ai mai multe camere, s-ar putea să nu fie chiar convenabil să ții toate lucrurile de curățat într-un singur loc. Plasează-le în locurile în care ai nevoie de ele. În acest fel nu vei sta să cauți prin toate atunci când îți trebuie ceva.

3. Păstrarea lucrurilor la vedere în recipente de plastic

3-curatenie-9543336

Recipientele transparente par o idee bună pentru a depozita lucruri, dar plasarea lor la vedere pe rafturi nu e soluția ideală, pentru că totul va fi la vizibil, iar multitudinea de culori nu lasă o impresie plăcută. Încearcă să depozitezi lucrurile în dulapuri închise.

4. Așezarea rafturilor în locuri la care ajungi cu greu

4-caasa-7751327

Nu e nimic în neregulă cu rafturile, dar nu îți vor fi de folos dacă sunt aproape de tavan și ții așezate pe ele obiecte care trebuie să fie la îndemână.
Ține pe rafturile înalte doar lucruri pe care le folosești rar.

5. Prea multe cuiere și umerașe

5-cuier-9471509

Pentru că ocupă mai puțin spațiu, se întâmplă ca multe lucruri ce ar trebui să fie în dulap să rămână la vedere, în cuier. Învață-te să pui lucrurile la locul lor – în dulap.

6. Depozitarea obiectelor de sezon în pungi și recipiente non-transparente

6-cutii-4022284

Problema aici e că nu vezi ce e înăuntru și când vei căuta ceva, vei face un deranj care nu era necesar. Ține lucrurile de sezon în recipiente transparente.

7. Ignorarea părerilor membrilor din familie

7-haine-3278604

Ordinea pe care tu o faci într-un dulap s-ar putea să nu fie percepută la fel de alți membri ai familiei. Întrebă-i și pe ei ce idei au pentru depozitarea lucrurilor, mai ales dacă e vorba de obiecte necesare tuturor.

8. Curățenia în locul dezordinii

8-curatenie-6129926

Ordinea și curățenia merg mână-n mână. Dacă vrei să cureți podeaua, dar lași lucrurile împrăștiate nu ai rezolvat nimic. Nu uita că trebuie să ai o casă ordonată, nu numai dezinfectată.

9. Punerea laolaltă a lucrurilor care nu se potrivesc din perspectiva culorii și a stilului

9-casa-5204883

Când cumpărăm diverse lucuri pentru casă, rareori ne gândim că ele nu se potrivesc. Rezultatul: casa ta devine o combinație stranie între un bazar oriental și un magazín de antichități.
Selectează câteva lucruri care se pot combina bine și pune-le într-un loc proeminent. Pe celelalte pune-le deoparte și poți schimba stilul în timp.

10. Folosești o singură sursă de lumină

10-lumina-7724369

Nici cel mai curat apartament nu va părea comfortabil dacă singura sursă de lumină e un bec. Adaugă o veioză sau o lampă pe un suport de perete – o lumină mai caldă va schimba complet ambianța din încăpere.

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.