8 GREȘELI pe care le faci când te MACHIEZI

Astăzi, sfaturile de machiaj „se găsesc pe toate gardurile”! Facebook, instagram, snapchat, bloguri, youtube, peste tot găsim trucuri de frumusețe, tutoriale și sfaturi pentru a-ți aplica machiajul cât mai eficient! Cu toate astea, multe femei fac greșeli mai mici sau mai mari care afectează imaginea de ansamblu.

Iată 8 greșeli de machiaj pe care le fac cele mai multe dintre femei:

Îți conturezi sprâcenele excesiv

3-contur-sprancene-2575568
Sprâncenele definesc întregul machiaj și pot schimba total fizionomia. Asigură-te că nunața creionului/ fardului de sprâncene este foarte apropiată de culoarea părului tău. Concentrează-te pe umplerea golurilor și definirea arcului sprâncenelor, nu pe colorarea lor excesivă.

Nu ții cont de forma ochilor tăi atunci când aplici tușul

4-tus-5773736
Oricine poate arăta minunat cu tuș; important e să găsești forma perfectă pentru tine. Nu trage linii prea lungi, pentru că îți poți schimba drastic fizionomia. E indicat să aplici tușul când ai ochii deschiși pentru mai multă precizie.

Alegi nuanța greșită de fond de ten

1-fond-de-ten-5230463
Alege un fond de ten care se potrivește perfect tonului pielii tale. Pentru a te asigura că nu greșești, testează mai multe nuanțe de fond de ten și încearcă-le pe maxilar sau pe gât.

 

Nu estompezi fardurile de contur

2-blush-7875095
Nu ar trebui să existe dungi pe fața ta, ci un contur ușor și foarte bine estompat.

Aplici greșit conturul de buze

6-buze-3297308
Rolul creionului de buze este să asigure baza pentru ruj. Acesta este motivul pentru care ar trebui să aibă o culoare cât mai apropiată de acesta și să nu depășească linia buzelor.

Aplici prea mult blush

5-bronz-1750309
Folosește un fard de obraz care se potrivește cu tonul pielii tale și nu aplica prea mult produs. Estompează blush-ul foarte bine pentru a nu rămâne cu dungi inestetice.

Nu aplici anticearcănul corect

7-cearcane-2210046
Pentru a obține cele mai bune rezultate, aplică stratul de anticearcăn în formă de triunghi, apoi întinde.

Aplici prea mult iluminator și fața devine prea uleioasă

8-iluminator-8988067
Când aplici iluminatorul, evită zona T și concentrează-te pe pomeți, osul frunții, colțurile interioare ale ochilor, podul nasului și pe partea de sus a arcul lui Cupidon.

 

foto: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.