10 întrebuințări ale SUCULUI de care nu ai auzit până acum

Despre această băutură se pot spune foarte multe lucruri și e un subiect ce va atrage tot timpul controverse. Depinde de fiecare persoană dacă alege să consume sau nu acest suc însă ar trebui să știi că există câteva întrebuințări ale acestei băuturi care te pot scoate din situații neplăcute.

Iată 10 utilizări ale sucului pe care nu le-ai știut până acum:

1. Curăță monedele

Pune monedele oxidate într-un recipient înalt și umple-l cu Coca-Cola. Așteaptă 10-15 minute, apoi agită recipientul de parcă ai fi un barman care pregătește un cocktail. După aceea spală monedele sub un jet de apă.

2. Îndepărtează rugina

Toarnă Coca-Cola pe zona afectată, apoi folosește un burete pentru a o freca, iar dacă rugina este prea veche, o foiță de metal.

3. Bucle naturale

Acidul ortofosforic din băutură unește cuticulele de păr, făcând șuvițele strălucitoare și ușor ondulate. Nivelul scăzut de pH ajută la normalizarea echilibrului acidului alcalin, ceea ce e important pentru cele cu păr uscat și fragil. Umezește-ți buclele cu Coca-Cola și după 5-10 minute spală-ți părul cu șampon.

4. Îndepărtează guma de mestecat

Dacă ți s-a lipit guma de mestecat de păr, toarnă niște suc acolo și lasă câteva minute, apoi îndepărtează guma încet, cu atenție.

5. Înălbitor de păr

Dacă vopseaua ți-a făcut părul prea închis sau prea strălucitor, spală-l cu Coca-Cola.

6. Protecție împotriva dăunătorilor

Coca-Cola te protejează de insecte. Dacă ai melci în grădină, poți scăpa de ei punând puțin suc pe farfurioare.

7. Calmează durerea

Dacă ai mușcături dureroase de insecte pe corp, pune o dischetă de bumbac înmuiată în Coca-Cola pe zona afectată. Mâncărimea și senzația de arsură se vor diminua, datorită cafeinei, probabil, care are un efect anestezic.

8. Curăță toaleta

Datorită acidului ortofosforic, Coca-Cola dizolvă depunerile de calcar și alte impurități. Folosește un burete sau un spray pentru a aplica lichidul. Lasă-l câteva ore sau chiar toată noaptea și apoi spală-l.

9. Dizolvă grăsimile

Acizii și cafeina sunt solvenți buni, așa că băutura poate fi folosită pentru a spăla vasele și suprafețele din bucătărie. Acoperă-le cu Coca-Cola, lasă-le câteva ore și apoi spală-le normal.

10. Mirosurile înțepătoare

Dacă hainele miros a benzină, gaz, pește sau a altceva neplăcut, înmoaie-le într-un amestec 1:1 de apă și Coca Cola înainte să le bagi la mașina de spălat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.