10 LUCRURI pe care comercianții magazinelor de MODĂ nu ar vrea să le știi

Moda are o influență imensă asupra tuturor oamenilor. De aceea, ea folosește diferite secrete, pe care clienții nu le cunosc. Iată-le pe cele mai importante

1. Nu vei putea niciodată să ții pasul

La fel cum a spus și Tyra Banks în America.s Next Top Model, moda vine și pleacă. Totul se schimbă cu o viteză incredibilă și este aproape imposibil să fii mereu în ton cu tot ceea ce apare pe piață.  Magazinele aduc marfă fără oprire, sezoanele primăvară-vară, toamnă-iarnă nefiind suficiente. Ar trebui să ai un portofel cu puteri magice pentru a putea ține pasul.

2. Cadourile

Cu siguranță ai observat și tu viața pe care o duc bloggerii tăi preferați. Se plimbă mereu prin toată lumea, au cele mai frumoase și scumpe haine, iar accesoriile lor te lasă fără respirație. Ei bine, toate aceste lucruri sunt primite pentru a face reclamă diferitelor produse. Nimic din ceea ce ei poartă nu este cumpărat din bani proprii.

3. Modelele tinere

FOLLOW ME

Modelele tinere nu sunt preferate doar pentru că arată mult mai bine. Principalul motiv este faptul că sunt plătite cu mult mai puțini bani, decât cele cu experiență. Astfel, designerii profită de naivitatea lor si de faptul că ele sunt dispuse să facă orice pentru a ajunge cunoscute.

4. Munca de designer

Designerii începători sunt foarte exploatați. Aceștia muncesc gratuit o perioadă de timp, până a fi angajați. Unii trebuie chiar să creeze linii întregi de produse pentru a putea primi un loc de muncă.

5. Produsele chimice din îmbrăcăminte

Pe etichetele hainelor nu sunt trecute, de cele mai multe ori, toate componentele. Producătorii folosesc de fiecare dată substanțe chimice. Acestea pot provoca diferite boli persoanelor care le îmbracă.

6. Hainele de proastă calitate

Se pare că designerii nu mai au suficient timp pentru a produce haine de calitate, lucru ce duce la crearea unor modele care par extrem de uzate, după câteva spălări.

7. Muncile copiilor

Mulți copii de 8-9 ani sunt obligați să presteze servicii pentru ca tu să porți purta acea rochie superbă cu paiete, cusute manual. Aceștia sunt puși să lucreze chiar și 16 ore fără oprire, în condiții de muncă îngrozitoare.

8. Pantofii

Pantofii cu toc pot fi extrem de periculoși pentru sănătatea picioarelor tale. Pot apărea diferite inflamații și de aceea, este recomandat să nu porți foarte des. Poți ajunge chiar și la intervenții chirurgicale.

9. Dimensiunile

Acestea pot să difere mult de la un brand la altul. Mărimile cumpărătorilor americani au crescut de-a lungul anilor. Înainte, S a reprezentat M-ul de astăzi. La pantaloni, lucrurile sunt chiar și mai complicate.

10. Costul real

Industria modei reprezintă acum 80% din comerțul exterior al Bangladeshului. Cercetătorii consideră că această boom comercial ar putea scoate țara din sărăcie, dar pentru fiecare element care este de 20 de dolari doar un dolar se duce la persoana care a făcut-o. O altă problemă este costul vieții în Bangladesh, comparativ cu suma pe care acești oameni o primesc. În general, acești lucrători primesc doar 630 USD pe lună, în timp ce cheltuielile lor de viață sunt de aproximativ 1400 de lire pe lună. Pentru a satisface această problemă, mulți producători și-au mutat producția înapoi în SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.