Trăim în epoca tehnologiei, dar uneori încă urmăm niște reguli învechite în relațiile noastre. Credem, de exemplu, că despre anumite lucruri nu ar trebui să vorbim. Secretele pot însă să-i facă pe oameni să fie foarte nefericiți.
10. Sănătatea
Nu suferi de ipohondrie dacă te simți rău, așa că nu pretinde că ești nemuritor. Lasă-l pe celălalt să te ajute, pentru că sunteți amândoi în aceeași echipă și vă puteți sprijini unul pe altul.
9. Momentele intime
E evident că dacă nu se știe care este problema, nimeni nu o poate rezolva. Totuși, multe cupluri consideră că problemele legate de sex pot să dispară de la sine. Desigur, asta nu e adevărat. Dacă ții la relația voastră, lasă timiditatea de o parte.
8. Obiceiurile tale ciudate și amuzante
FOLLOW ME
Toată lumea are propriile obiceiuri bizare. Unii oameni sunt timizi, altora le place să danseze stiluri ciudate. Poate că îți plac benzile desenate, LEGO sau trupa Backstreet Boys. Și celălalt are preferințele sale. Încercați să le împărtășiți, poate că aveți mai multe în comun decât îți imaginai.
7. Indiferența față de copii
Bineînțeles, nu tuturor le plac copiii. Nu spune nimeni să faci copii când nu ești încă pregătită, dar acesta este un subiect despre care trebuie neapărat să discuți cu partenerul.
6. Problemele financiare
„Nu avem bani.” „Nu trebuie neapărat să cumpărăm asta acum.” Unii oameni sunt prea timizi pentru a spune aceste lucruri deoarece se tem să nu pară avari sau lacomi. E extrem de important să discutați despre bugetul familiei folosind cuuvintele potrivite.
5. Eșecurile partenerului
Nu ar trebui să dai mereu vina pe partenerul / partenera ta, dar cu siguranță ar trebui să discutați totul într-un mod pașnic, deoarece a ține lucrurile în tine nu va duce lan imic bun.
4. Dreptul de a petrece niște timp de unul singur
Toată lumea are dreptul să zacă pe canapea din când în când. Uneori vrem să fim singuri cu gândurile noastre, fără să ne deranjeze cineva. Trebuie să înțellegem că fraza „Vreau să mă odihnesc puțin” nu înseamnă „Nu te mai iubesc”.
3. Problemele personale
Fără îndoială că nimănui nu îi place ca o persoană să repete aceeași poveste iar și iar, dar tăcerea doar înrăutățește lucrurile. Există o linie fină între reticență și dorința de a nu supăra pe cineva.
2. Părinții
E bine să ajungi la un compromis cu părinții partenerului. Dacă simți însă că ei vor să îți controleze viața, nu te feri de discuțiile sincere. Amintește-i partenerului (și chiar și ție) că acum aveți propria familie.
1. Planurile de viitor
Nu trebuie să urmați scenariul de viață „corect” dacă acesta e în contradicție cu visurile voastre. Sacrificiile inutile sunt îngrozitoare. Vrei să se schimbe ceva în viața ta? Dacă și partenerul vrea același lucru? Discutați ca să vedeți pec e poziție vă aflați.
Citește și: 5 greșeli de cuplu care duc la divorț
E un proces foarte complicat să îți întemeiezi o familie. Crizele, conflictele și îndoielile sunt inevitabile, iar asta e normal. Iată care sunt lucrurile care pot duce la divorț și cum ar trebui să le gestionezi:
1. Te căsătorești fără să te gândești foarte bine
Oamenii de știință de la Universitatea din Utah cred că fetele care au avut mai puțin de trei parteneri înainte de căsătorie au riscuri mai mari de a divorța decât femeile mai experimentate. Acest lucru se întâmplă probabil fiindcă ele se căsătoresc orbite de dragoste și nu se gândesc bine înainte.
2. Rutina de acasă
Psihologia modernă arată că regulile stricte din viața de zi cu zi pot fi o cauză obișnuită de divorț. Dacă trebuie să stai numai să faci curat, casa ta ți se va părea un al doilea serviciu, nu un cămin. Împărțiți treburile casnice între voi și răsfățați-vă din când în când cu o pizza sau la un restaurant, ca să nu vă mai stresați cu gătitul. Amânați curățenia de sâmbătă pentru a ieși la plimbare sau porniți o competiție de genul „cine șterge mai repede praful”, cu premii frumoase.
3. Comunicarea cu persoanele nepotrivite
E periculos să aveți prieteni care se gândesc la divorț. Dacă divorțul o să ajungă să vi se pară ceva normal, veți începe să vă comparați relația cu a lor și să analizați lucrurile cu mai multă atenție. E important ca între voi să existe o comunicare sinceră, astfel încât forțele din afară să nu poată interveni.
4. Prea mult de muncă
E, desigur, foarte bine să ai o carieră, atâta timp cât aceasta nu îți ocupă toată viața personal. Degeaba vei fi un specialist bine calificat dacă există riscul de a-ți pierde familia. Dacă nu poți să îți neglijezi sarcinile de serviciu, nu poți să îți neglijezi nici responsabilitățile de acasă. Prioritizează-ți interesele în mod corect. Trebuie să existe o diferențiere între serviciu și spațiul familial și nu trebuie să exagerezi importanța unuia în detrimentul celuilalt. Trebuie să fii în stare să îți refuzi șeful dacă te roagă să rămâi peste program într-o seară de vineri. De asemenea, trebuie să îi poți explica partenerei / partenerului cât este o ședință de importantă și să ajungeți la un compromis – la amânarea planurilor pe care poate că le aveați.
5. Tăcerea asupra trădării
Trădarea este unul dintre cele mai dificile teste la care poate fi supusă o familie. Dacă greșeala s-a făcut, atunci ar trebui să fie recunoscută. Pentru familia ta va fi mai distructiv să păstrezi un secret toată viața decât să îți recunoști deschis greșeala. Nimeni nu garantează că partenerul / partenera va putea să te ierte și că familia ta nu se va destrăma după o discuție sinceră. Cert e însă că un asemenea secret va coroda relația din interior. Acordă-i totuși onestității o șansă de a-ți salva familia.
Multumim pentru articol, interesant
FOARTE TARE !!! Multumim frumos pentru articol.
Am invatat multe lucruri.