Sunt copiii mai răsfățați când sunt mamele lor în preajmă?

Da! Cu mult mai răsfățați. De 100 de ori mai răsfățați. Și dacă erau și până când ai intrat pe ușă, abia atunci începe adevăratul nivel al răsfățului. Și ce crezi despre tine în momentul acela? Mai ales dacă ai spectatori? Că nu ești o mamă bună? Că nu i-ai educat cum trebuie? Că ar trebui să fii ca tatăl lor care aduce parcă un nivel perfect de echilibru în momentele serioase și cele de joacă?

O să te șochez! Să știi că ești cea mai bună mamă din lume dacă atunci când ești în preajma copilului el începe să “îți dea în petec”, ca să folosesc o expresie a unei mămici din parc care se ocupă mai ales cu judecarea celorlalți. Asta se întâmplă pentru că tu ești adevăratul lor refugiu. Singurul loc sigur pe care îl au. În brațele tale au simțit pentru prima dată siguranță și de atunci nu au mai avut încredere în nimeni la același nivel. Iar tu continui să fii mama care i-a purtat cele 9 luni în lumea aceea perfectă. Cine poate să vindece o durere cu viteza sărutului tău și cine poate să mai șteargă lacrimile ca tine? Atunci de ce să crezi că atunci când intri în cameră și copilul intră în starea lui de “fără limite”, adică NATURALĂ, că nu l-ai crescut corect?

Scapă de inhibiții și se dă peste cap, vine la tine, sare, te ia în brațe, țipă. Bucurie mai mare nu există. Știu că nu e mereu ceea ce îți dorești și, poate, de aici pornește frustrarea. Ai avut o zi grea la serviciu, ești obosită, ai musafiri. Și ce primești în loc de un salut sfios la ușă? O descătușare de emoții, sentimente în stare pură care năvălesc peste tine. Și asta, cumva, nu știu de ce, uneori, ne sufocă. Eu cred că pe toate aceste sentimente se clădește ceea ce azi numim inteligența emoțională. Atuul pe care se va construi viața viitorilor adulți integrați. Căci altfel am avea, maxim, doar inteligența. Și doar cu ea nu vom reuși, e plină lumea de exemple în acest sens.

Așa că bucură-te, mamă, faci o treabă extraordinară. Copiii te iubesc și tu ești persoana pe care ar vrea-o lângă ei în cele mai grele clipe, pe lângă, iată, cele mai frumoase. Doar cu tine și lângă tine sunt ei, se descoperă, se dezvăluie. Nici nu ar trebui să îți dorești mai mult.


Rămâi pe cel mai citit blog din România și descoperă și alte lucruri interesante!
Îţi mulţumesc că eşti unul dintre cei 1 milion de români care mă citesc!
Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.