10 lucruri pe care le poţi face acasă pentru a te relaxa

10 lucruri pe care le poţi face acasă pentru a te relaxa

Acasă e acolo unde ţi-e inima şi…unde inima, corpul şi mintea se armonizează

Relaxarea este primul pas către o sănătate bună şi spre o viaţă frumoasă. Liniştea mai înseamnă şi clipe frumoase petrecute alături de cei dragi, acasă. Mulţi oameni înţeleg relaxarea ca fiind acele momente pe care le petrecem la SPA, la saună, la sala de sport, la munte sau mare, oriunde, numai nu acasă. Ei bine, eu am făcut o listă cu cele mai plăcute şi frumoase activităţi pe care le fac atunci când sunt acasă şi care mă fac să mă simt foarte bine, îmi încarcă bateriile şi îmi readuc buna dispoziţie. Sunt la îndemâna oricui şi ne fac viaţa mai frumoasă.

  • Citeşte. Lectura ajută creierul şi trupul să se relaxeze. Pe măsură ce citim. intrăm într-o altă lume, iar imaginaţia şi vocabularul se dezvoltă.
  • Masaj de relaxare. Cheamă pe cineva care se pricepe. Un masaj va fi întotdeauna o alegere înţeleaptă atunci când vrei să uiţi de probleme şi să te detaşezi de grijile cotidiene.
  • Băi cu spumă. Dacă te inspiră secvenţele din filme, în care personajele se răsfaţă într-o cadă cu spumă, muzică şi un pahar cu vin sau şampanie, atunci fă şi tu asemenea. Nu trebuie să aştepti o ocazie specială ca să te răsfeţi. Sau gândeşte-te că în orice zi meriţi să fii fericită.
  • Aprinde lumânări parfumate. În camera în care vrei să îţi petreci câteva ore plăcute, aprinde lumânări parfumate cu mirosul care îţi face plăcere.
  • Mască de faţă. Nu mereu avem timp să ne preparăm măşti 100% naturale, aşa că atunci când ai timp şi eşti acasă, nu ezita să îţi aplici astfel de măşti. Rezultatele nu vor întârzia să apară.
  • Pictează. Chiar dacă nu eşti un artist, nu ştii ce poate ieşi din mâinile tale, dacă nu vei încerca şi chiar poţi să îţi creezi un tablou pe care să îl expui la vedere, ca atunci când ai musafiri să îl poată admira. Efectele asupra psihicului tău vor fi pe termen lung.
  • Ascultă muzică de relaxare. Sunetele au puterea de a alunga stresul, de a ne linişti, de a calma. Dă drumul la muzică şi aşează-te comod pe canapea. Închide ochii şi imaginează-ţi că visele tale devin realitate. Te vei trezi alt om.
  • Vizionează un film bun. Indiferent de genul care îţi place, vizionarea unui film te va relaxa şi vei adormi mult mai repede.
  • Dansează. Te vei simţi mai bine şi mai liniştită.
  • Scrie. Compune o scrisoare către tine sau către un prieten foarte drag pe care nu l-ai mai văzut de mult timp. Spune-i cât apreciezi prietenia acestuia şi motivele pentru care o faci. Sau scrie o scrisoare pentru tine, cum vrei să fii, ce să îmbunătăţeşti în viaţa ta, dorinţe pe care vrei să ţi le îndeplineşti. Scrisul are o mare putere asupra minţii şi de multe ori ceea ce scriem ni se întipăreşte în minte, şi nu de puţine ori se întâmplă să devină şi realitate.

Photo Credits: www.sheknows.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.