Copiii sunt drăgălaşi şi adorabili. Mamele simt o dragoste inexplicabilă în întregul corp atunci când îşi îmbrăţişeayă copiii şi o mândrie imensă atunci când copilaşii lor fac primii paşi.
Aceasta este partea frumoasă a maternităţii, dar nimeni nu îţi spune care este adevărul din spatele misiunii de a fi mamă. Media arată de cele mai multe ori numai o parte a imaginii. Există câteva realităţi dure care ar trebui să fie şi ele cunoscute, astfel încât mamele să fie pregătite din punct de vedere mental şi emoţional şi să nu se mai simtă atât de exasperate.
Iată o listă (întocmită de o mamă) cu lucruri despre maternitate pe care probabil nimeni altcineva nu ți le va spune:
1. Ținutele copilului vor fi mult mai importante decât ale tale
Nu te vor deranja petele de pe hainele tale atâta timp cât vei fi ușurată că bebelușul arată bine.
2. Mamele pot funcționa fără să doarmă, iar asta se poate întâmpla în fiecare zi
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
Nu numai că funcțonează, dar își mențin și copiii în viață.
3. Mamele tind să devină experte în a-și folosi o singură mână
Ele pot să bage haine la mașina de spălat, să pregătească laptele pentru copil, să-și țină copilul și uneori și să vorbească la telefon.
4. În timpul nașterii, din corpul femeii iese nu numai copilul, ci și placenta
„Felicitări! Salută-ți copilașul drăgălaș și frumușica placentă!” Numai că aceasta nu e deloc drăguță. Seamănă mai degrabă cu o friptură crudă.
5. Copilul tău va vomita pe tine zilnic
Va reuși într-un fel sau altul să te murdărească în fiecare zi.
6. Se zvonește că nașterea îți distruge vaginul
NU e adevărat! Se va micșora la loc după dilatare.
7. Îngrijorează-te când e liniște
Ceva se întâmplă.
8. Burtica de gravidă nu se micșorează automat după naștere
Stomacul tău nu revine dintr-odată la dimensiunea sa originală. Recuperarea va dura o perioadă.
9. Hrănirea la sân e dificilă – cu adevărat dificilă
Prietenele te pot avertiza, dar nu vei înțelege pe deplin decât atunci când vei trece și tu prin asta: sângerări, infecții, grămezi acumulate.
10. Vei fi o epavă emoțională după naștere
După naștere, să te aștepți la un carusel emoțional. Primele zile de după naștere sunt grele pentru toată lumea. E normal să ai tot felul de emoții de necontrolat.
Chiar am trecut prin toate insa cea mai grea si dureroasa este cea care ti se reproseaza ca nu ai intenti bune cu al tau copil.
Nu-i bine asa, nu asa, plange numai de foame, etc.
Mirabela Mihai, toata lumea ar trebui sa stea frumos la locul ei dupa ce naste o femeie si cel mai important, sa nu dea sfaturi gratuite! Te inteleg, eu am fost categorica in acest aspect si am pus pe toata lumea la ounct cand incerca sa sara calul!
O mentiune…nu stomacul va reveni la forma initiala, ci abdomenul/uterul…