8 lucruri de care are nevoie o fiică de la mama ei

Nu există nicio îndoilă că legătura mama-fiică este specială, cu atât mai mult cu cât împărtășiți aceleași lucruri care vă plac și vă fac fericite pe amândouă.  Am descoperit că pe noi ne leagă, pe lângă multe alte lucruri, pasiunea pentru cameră, să spun așa. Cu siguranță ați observat și voi cât este de atrasă Alesia de camera de filmat și cât de recunoscătorea este pentru că o urmăriți și o susțineți.

Cât de importantă este relația mama-fiică?

Așa cum am mai spus și în articolul Când cel mic învaţă de la fratele mai mare: Alesia zice că e fericită că Alex o învaţă tot ce ştie el, când a apărut Alesia în viaţa noastră, am avut o singură mare emoţie şi anume, cum o va primi şi accepta Alex. Din fericire, teama mea nu s-a confirmat, iar între cei doi s-a creat o legătură care îmi umple inima de fericire și satisfacție.

Dacă aveți mai mulți copii, știți că fiecare copil are nevoi care sunt exprimate și îndeplinite în moduri diferite, iar dincolo de aceasta, nevoile de la mamă și tată sunt, de asemenea, diferite. Așadar, m-am hotărât să vă vorbesc puțin despre ceea ce consider EU că are nevoie o fiică de la mama sa. Cu siguranță este vorba despre mult mai multe lucruri, unele dintre cele pe care le voi menționa eu mai jos sunt de la sine înțeles, dar totuși, am realizat o listă pe care eu o consider cu adevărat importantă și de bază.

  •  Are nevoie să crezi în ea

Este foarte important ca fiicele noastre să simtă că pot cuceri lumea. Așadar, arătându-i că ai încredere în ea și mereu o susții îi poate crește încerederea în sine. Dacă  nu simte că tu crezi în ea, este posibil ca nici ea să nu creadă în ea însăși. Cu cât mai devreme poți insufla credință în fiica ta și să o faci să știe că ai încredere în ea, cu atât mai repede va învăța să creadă în ea însăși.

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Suntem gata pentru o nouă săptămână frumoasă în care să meargă toate strună. ✨💕⁣ Noapte bună!🌛

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun) pe

  •  Are nevoie de tine pentru a valida faptul că valoarea ei provine din interior; nu performanță, aspect sau succese

Lumea în care trăim este din ce în ce mai dură. Ne confruntăm cu cazuri de bullying, aparențe false și așteptări create de o lume „imaginară” pe social media. Standarde care nu vor fi niciodată îndeplinite. Viața nu va fi niciodată atât de roz cum lasă unele persone să se înțeleagă pe facebook sau instagram. Fiica ta trebuie să știe că ești mândră de ea, că ea este frumoasă așa cum este și că iubirea ta este necondiționată.

De-a lungul copilăriei, fiicele noastre vor face multe greșeli, lucru care ce este perfect normal. Și noi am făcut la rândul nostru greșeli și încă mai putem face.  Este important să ne învățăm fiicele că indiferent cât de multe sau cât de mari greșeli fac, sunt încă demne de iubire și iertare. Trebuie să le învățăm cum să traverseze un conflict în relații și să nu se lase domninate într-un mod negativ.

FOLLOW ME

  • Are nevoie de tine pentru a deveni conștientă de grija pe care trebuie să și-o poarte

Modelarea unei bune conștientizări de sine și îngrijire de sine este importantă, deoarece o va învăța pe fiica ta să fie mai sănătoasă mental și emoțional. O modalitate de modelare a conștiinței de sine este să vă recunoașteți emoțiile. Este posibil ca fiica ta să-și asume deja emoțiile, în special cele negative.

Verbalizarea emoțiilor și motivele pentru ele pot fi de mare ajutor. Puteți spune „Sunt foarte stresat astăzi pentru că am A și B de făcut și nu am terminat nici acum” sau „Mă simt trist astăzi pentru că…”. Fiica ta trebuie să știe să își exprime emoțiile într-un mod sănătos și să identifice de ce se simte așa cum o face.

  • Are nevoie de tine pentru a-i arăta cum să se respecte și să fie încrezătoare.

Este posibil să nu observi, dar fiica ta te urmărește mult și va prelua modul în care acționezi, cum îi tratatezi pe ceilalți și cum te tratezi pe tine însăți. Fiica ta trebuie să vadă cum arată o femeie care se prețuiește pe sine, se respectă și este încrezătoare. Dacă faci aceste lucruri, va observa!

  •  Are nevoie să petreci timp cu ea

Timpul este atât de valoros. Organizați „petreceri mamă-fiică”.  Pune-i întrebări și asigur-o că auzi tot ceea ce ea vrea să îți transmită. O poți lăsa să te ajute în treburile casnice. Gătiți împreună, faceți curățenie, spalați vasele sau hainele păpușilor. Aceste lucruri se pot transforma în timp de calitate mai degrabă decât în ​​sarcini și pot fi un avantaj excelent pentru consolidarea relației.

 

mamă

Construiește-ți tradiții cu fiica ta, care sunt atât specifice pentru tine, cât și pentru ea, precum și cu familia ta. Tradițiile sunt modalități grozave de a crea amintiri și de a sărbători lucruri pe care le prețuiești.

  •   Are nevoie să îi oferi spațiu pentru pentru a face greșeli și pentru a învăța din propriile sale greșeli

Acesta este cel mai provocator lucru atunci când ești părinte. Nu știu nicio mamă căreia îi place să-și privească copilul mergând pe un drum periculos, cu greșeli evidente sau dureri de inimă. Dar realitatea este că nu putem controla viața fiicelor noastre și nu le putem împiedica să greșească, nici nu trebuie. Fiica ta trebuie să învețe să facă alegeri bune și să ducă o viață responsabilă, dar nu va învăța asta fără să „o încurce.”

Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să-i susținem prin toate ascensiunile. Fiicele noastre trebuie să știe că nu vor fi perfecte, că vor face greșeli pentru tot restul vieții și că vor putea depăși greșelile respective, vor învăța de la ele și vor fi mai bune din datorită lor.

Cel mai rău lucru pe care îl putem face pentru fiicele noastre este să le spunem că trebuie să fie perfecte și că nu ar trebui să facă greșeli.

De asemenea, ea nu are nevoie să îi impui tu credințele tale. Pentru mine, credința este o parte importantă a vieții mele. Desigur, vreau ca fiica mea să creadă ceea ce cred eu, dar trebuie să îi ofer spațiu pentru a alege singură. Cel mai bun lucru pe care îl putem face în calitate de mamă este să ne modelăm convingerile și să încorporăm aspecte ale acesteia în viața noastră de zi cu zi.

 

  •  Are nevoie să o înveți să gândească pozitiv despre ea

Discuțiile negative referitoare la propria persoană poate fi distructivă pentru fetele tinere. Ori de câte ori fiica ta spune ceva negativ despre ea însăși, fă-o să spună și trei lucruri pozitive.  În calitate de mămici, trebuie să avem grijă ce rostim și să nu ne subestimăm, mai ales în fața fiicelor noastre. Dacă spunem lucruri de genul „arăt grasă în asta” sau „mă simt urât” sau „nimeni nu îmi place”, le învățăm pe fiicelor noastre că acest lucru este în regulă și nu este, pentru că ne concentrăm doar asupra defectelor.

  •  Are nevoie de tine să-i lași spațiul de a lua singură deciziile, de a spune „Nu”

Acest lucru este diferit de a le permite să fie lipsit de respect. Dacă le învățăm pe fiicele noastre să le pese de ele însele, trebuie să învețe să spună „Nu” și să știe că „Nu” lor contează și ar trebui respectate. Puteți vedea postarea mea despre Cum să NU spunem „NU” copiilor aici.
Fiica trebuie să învețe să spună „nu” ca mijloc de a se ridica pentru ei înșiși, de a stabili granițe și de a dezvolta abilități pentru autoprotecție.

Dacă simte că nu este respectată de părinți, nu va avea încredere să spună nu nici în afara casei. Fiica ta trebuie să își dezvolte independența și cel mai rău lucru pe care îl putem face este să nu le oferim această libertate.  E important ca fiica ta să învețe să își asume responsabilitatea pentru autoprotecția ei.

Creșterea fiicelor este un privilegiu și o mare responsabilitate. Ca mame, avem o ocazie atât de mare de a ne influența fiicele în moduri pozitive și de a le învăța să fie încrezătoare, să se respecte, să se limiteze și să fie sănătoase. Trebuie să exemplificăm aceste lucruri și să le arătăm fiicelor noastre harul pe măsură ce învață.

Timpul pe care îl investești în viața fiicei tale nu va fi pierdut. Chiar și în zilele grele, merită să-i urmărești inima și să o iubești la fel de mult.

 

 

Pe canalul meu de YouTube puteți descoperi o mulțime de filmulețe pe care le-am făcut împreună cu fiica mea, Alesia, și pe care vă invit și pe voi să le vizionați, dacă nu ați făcut-o deja:

 

 

 

 

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

0 comentarii pe “8 lucruri de care are nevoie o fiică de la mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.