10 lucruri pe care trebuie să le știe orice FEMEIE despre SĂNĂTATEA organelor INTIME


Societatea Americană de Medicină Reproductivă a constatat că 40% dintre femeile de diferite vârste nu știu prea multe despre structura corpului lor. Lipsa de cunoștințe importante duce la faptul că crezi în mituri și tot felul de povești de viață de pe Internet. Cel mai trist lucru este că unele sfaturi nu doar că nu funcționează, ci s-ar putea să îți facă și rău.

1. Pastilele contraceptive nu dăunează sănătății

Mulți cred că pastilele contraceptive sunt o modalitate ușoară de a uita de sarcină nedorită. Dar organismul femeii suferă schimbări violente, care nu vor trece neobservate. Nu lua medicamente după ce citești recenzii bune pe forumuri. Cele mai frecvente efecte secundare care te pot depăși: tulburări ale ciclului, greață, cefalee, modificări ale dispoziției. Ele pot apărea la începutul administrării pastilelor sau pot fi prezente tot timpul. Fă-i o vizită medicului atunci când decizi să iei astfel de pastile.

2. Nu poți rămâne gravidă în timpul și imediat după administrarea contraceptivelor


Multe fete nu pot rămâne însărcinate la câteva luni după ce nu mai iau contraceptive orale. Dar un studiu din 2009 arată că aproximativ 20% dintre femeile testate (și aproape 60 000 dintre acestea) au putut rămâne gravide la o lună după ce au renunțat la administrarea pastilelor.

În plus, este adevărat că există un risc scăzut de sarcini nedorite, dar, chiar dacă iei astfel de comprimate, o medie de 2-3 femei din 100 au raportat sarcina în timpul administrării lor. Motivul poate fi că medicamentele au fost alese în mod necorespunzător.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

3. Toate infecțiile sunt cauza unei igiene precare

Organele reproducătoare ale femeilor au un mediu special: bacteriile bune trebuie să supraviețuiască și să moară cele rele. Dacă aciditatea sau pH-ul este peste sau sub normal, este mai ușor să se înmulțească bacteriile rele. Acest lucru duce la infecții, mâncărime, iritație, miros neplăcut. Săpunurile și gelurile de duș pot perturba pH-ul natural, astfel încât infecția poate apărea din cauza igienei excesive. Alege produse cu un pH neutru sau folosește doar apă caldă.

4. Pierderea sarcinii este o raritate

Din păcate, studiile sugerează contrariul: în medie, 17% din sarcini se încheie cu un avort spontan. Prin urmare, acordă o atenție specială sănătății tale atunci când aștepți un copil.

5. Durerea menstruală e firească

Potrivit statisticilor, 59% dintre femei suferă de durere severă în timpul menstruației. 20% dintre respondenți au raportat că durerea le împiedică să lucreze și, în general, să părăsească casa în aceste zile. Există mai multe sfaturi care ajută la reducerea durerii. Studiile au confirmat faptul că compresele calde pe stomac, excluderea alcoolului și a cafelei și odihna în pat te ajută într-adevăr să faci față durerii.

Conform unor estimări , aproximativ 10% dintre femei suferă de endometrioză – o boală în care celulele uterine se răspândesc în alte organe, provocând spasme. Dacă cazi din picioare de durere în aceste zile, nu crede că aceasta este o condiție normală, ci consultă un medic pentru prescreierea unui tratament .

6. După sarcină, durerea menstruală nu va mai apărea

Mitul pe scară largă care susține că sarcina și nașterea tratează toate bolile feminine, nu trece testul realității. Aici totul depinde de la caz la caz. La început, după naștere, poți simți că intensitatea durerii a scăzut, dar ulterior senzațiile neplăcute se vor întoarce.

7. O dată pe lună o femeie devine un monstru

Oamenii de știință încă nu pot determina exact modul în care hormonii afectează o persoană. Astfel, hormonii nu au un impact mai mare asupra comportamentului decât lucrurile mici obișnuite care te enervează în fiecare zi.

8. A doua sarcină va fi la fel ca prima

Medicul tău poate utiliza date despre sarcina din trecut, dar nu îți poate garanta că totul va merge la fel. De exemplu, simptomele sarcinii pot începe mai devreme și pot fi mai intense decât prima dată.

9. Poți dormi cu tampoane

Producătorii de produse de igienă avertizează că utilizarea unui tampon poate provoca sindromul șocului toxic. Aceasta este o boală foarte rară care poate duce la moarte. Nu utiliza tamponul noaptea dacă dormi mai mult de 7-8 ore.

10. În tinerețe poți face plajă, dar la bătrânețe nu

Radiația ultravioletă este la fel de periculoasă pentru toate vârstele: provoacă îmbătrânirea prematură a pielii și poate crește riscul de apariție a cancerului. Experții recomandă utilizarea de protecție solară chiar și atunci când conduci mașina în zilele însorite. Nu uitați să îți protejezi fața, gâtul și urechile.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.