10 metode prin care poți să-ți SCURTEZI perioada în care ești LA CICLU

Menstruația nu este chiar cel mai plăcut lucru pentru fete. De fapt, este cea mai detestată perioadă a lunii. Schimbările de stare, durerile insuportabile, disconfortul, nopțile albe, toate acestea definesc acele zile, specifice fiecărei luni.

Fetele consideră această perioadă un adevărat coșmar. Aflându-se într-o situație disperată, unele dintre ele au descoperit anumite trucuri pentru a scăpa mai repede de menstruație. Totuși, nu este recomandat să le încerci, înainte de a te consulta și cu un ginecolog (în special cele care implică medicamente)

1. Folosește un recipient cu apă caldă pentru a stimula fluidele menstruale să părăsească mai repede corpul

Acest lucru poate face ca perioada de menstruație să se încheie mai devreme. Menține recipientul între 5-10 minute, de aproximativ 3-4 ori pe zi. Pe lângă faptul că ți-ar putea opri menstruația, apa caldă ajută la ameliorarea durerilor, mușchii putând să se relaxeze.

2. Bea cât mai multe lichide

Este indicat să consumi între 6-8 l de apă pentru a putea vedea rezultate.

FOLLOW ME

3. Relațiile intime

În general, fetele refuză să aibă relații intime în această perioadă. Totuși, este important să știi că acestea pot ajuta la eliminarea mai rapidă a sângelui, datorită contracțiilor, reducând astfel durata menstruației.

4. Orgasmul

Orgasmul reprezintă o metodă eficientă pentru eliminarea lichidului, deoarece mușchii uterului se contractă, grăbind astfel eliminarea lichidului menstrual. Aceste lucru nu s-a dovedit încă științific, însă femeile afirmă faptul că relațiile intime, în special cele încheiate cu un orgasm, te pot ajuta să scapi cât mai repede de neplăcuta perioadă a lunii.

5. Fă-ți un masaj cu ulei pe mușchii abdominali

Această acțiune relaxează contracțiile uterului și îndepărtează sângele din uter pentru a putea opri menstruația mai repede. Masajul poate fi foarte folositor și pentru a ameliora durerile insuportabile.

6. Vitamina C

Vitamina C ajută organismul să absoarbă fierul și acest lucru consolidează vasele de sânge. Acest lucru ajută la reducerea duratei perioadei de menstruație. Unele surse bune de vitamina C sunt: ​​lămâile, portocalele, ardeiul gras, kiwi, broccoli, fructe de pădure, grapefruit, roșii, mazăre și papaya.

7. Exercițiile fizice regulate

Pentru a piutea face sport în timpul menstruației, trebuie să fii foarte hidratată. În plus, studiile demonstrează faptul că atletele au parte de o menstruație mult mai scurtă decât femeile cu un stil de viață sedentar. Sportul este o modalitate natural de a scăpa de menstruațiile lungi și abundente.

8. Medicamentele antiinflamatoare

Medicamentele nu trebuie luate fără a consulta înainte un medic. Unele dintre ele chiar pot reduce durata menstruației. Printre acestea se regăsesc aspirina și ibuprofenul.

9. Ceaiul din plante

Ceaiul din plante ajută la dispariția durerilor incomode din timpul mentruației. În plus, facilitează scurgerea mai rapidă a lichidului din organism. Ceaiul de ghimbir este cunoscut pentru efectele sale asupra scurtării mesntruației.

10. Absorbante vs. tampoane

Absorbanetele sunt, de departe, mai sănătoase. Acestea nu blochează scurgerea lichidului și sunt ușor de schimbat și aplicat.
Tampoanele oferă avantajul libertății de mișcare, dar utilizarea lor frecventă poate provoca iritații. În plus, menstruația ar putea dura mai mult.

2 comentarii pe “10 metode prin care poți să-ți SCURTEZI perioada în care ești LA CICLU

    • Emma says:

      Da. O sticla sau exista și săculeți cu orez sau biluțe inauntru, care se pot încălzi la cuptorul cu microunde. Eu optez pentru sticla sau recipient de silicon(în magazinele pentru cadouri cred ca se găsește iarna) în care pun apa fierbinte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.