10 MITURI celebre despre ȚĂRI pe care nu ar trebui să le mai crezi

11 stereotipuri despre țări

Stereotipurile există de foarte mult timp și tuturor le este greu să treacă peste ele.  Iată o listă cu cele mai populare stereotipuri, care îți vin în minte atunci când auzi numele unei țări. Cu toate acestea, multe s-au dovedit a fiind neadevărate.

1. Spania: Corida

Spaniolii sunt cunoscuți pentru luptele cu tauri și toată lumea consideră că este un fel de sport național al acestora. Ceea ce mulți nu știu este că anchetele anuale arată că mai mult de 60% dintre spanioli nu sunt de acord cu aceste lupte. Oamenii consideră că este vorba despre o cruzime, fără sens.

În Catalonia, luptele cu tauri sunt interzise din 2011. Restul zonelor acceptă în continuare luptele pentru a atrage turiști.

2. Regatul Unit: Terciul de ovăz și ceaiul de la ora 5

FOLLOW ME

Micul dejun tradițional englezesc cuprinde ouă prăjite, cârnați, fasole, ciuperci și roșii. Mitul cu fulgii de ovăz există din secolul XX.

În ceea ce privește ceaiul de la ora 5, acesta nu prea mai este respectat. Englezii consumă, în aceeași cantitate, cafea. În cafenele, foarte puțini oameni își comandă ceai.

3. Japonia: Sushi

Faptul că mâncarea favorită a japonezilor este sushiul nu prea mai este valabil. Cea mai populară mâncare a japonezilor este supa Ramen. Aceasta este consumată chiar și la micul dejun. La urma urmei, dimineața ar trebui să înceapă cu o masă consistentă.

4. Olanda: Droguri

În ciuda părerilor oamenilor, olandezii nu sunt mari amatori ai substanțelor nocive. 5,4% din locuitorii țării consumă droguri, majoritatea disprețuind consumul lor. În general, olandezii sunt foarte atenți la sănătatea lor, ba chiar obsedați. De asemenea, să nu crezi că distribuirea drogurilor este legală. Vânzarea neautorizată de marijuana și hașiș, sau posesia de droguri pe scară largă este pedepsită.

5. Canada: Frigul

Teritoriul nordic al Canadei este întotdeauna acoperit cu zăpadă, dar 90% dintre locuitori locuiesc în sudul țării, la granița cu Statele Unite. În această parte a Canadei, se simt toate cele patru sezoane. Iarna este, de obicei, ploioasă.

6. Australia: Capitala țării

Sydney și Melbourne au eclipsat Canberra, aceasta fiind de fapt capitala țării. O altă opinie comună despre Australia este că există o vară veșnică și o mulțime de creaturi otrăvitoare periculoase. În unele părți ale țării se ajunge si la 0 grade. În plus, nimeni nu a murit din cauza mușcăturii de păianjen, din 1979.

7. Mexic: Țară săracă și periculoasă

Din cauza filmelor americane, Mexicul este văzut ca o țară periculoasă. În ciuda acestor lucruri, locuitorii de acolo sunt extrem de buni și amabili. În ceea ce privește starea economică, mulți americani îi invidiază pe mexicani. În unele zone se trăiește chiar mai bine decât în State. Pensiile sunt mult mai mari, iar impozitele mai mici.

8. Estonia: Locuitorii vorbesc încet

Ritmul locuitorilor nu este chiar unul alert, dar asta nu înseamnă că toți sunt lenți. Totul pare încet din cauza vocalelor duble.

9. Franța: Mâncarea

Deși lumea crede că francezii mănâncă doar preparate scumpe și rafinate, nu este deloc așa. Virusul fast-food a pătruns deja și în Franța.

10. Mongolia: Stepa

Cea mai mare parte a țării este, într-adevăr, ocupată de spații cu stepă. Totuși, în orașele mari se duce o viață modernă. Locuitorii sunt foarte prietenoși și datorită numărului mic de turiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.