10 mituri despre femeia la…volan

10 Mituri despre femeia la...volan

mg_6259-3961464

Da, dragii mei domni, am stat puţin pe gânduri înainte să încep să scriu acest articol. Ştiu că voi sunteţi cei mai buni şoferi, că voi conduceţi excelent, că sunteţi atenţi şi mai ales foarte pricepuţi în situaţia în care, din diferite motive, vi se strică maşina în drum.

Cu toate acestea, vreau să vă spun că nici doamnele nu se lasă mai prejos. O spun tare şi răspicat: femeile pot fi foarte bune în trafic, se pricep să conducă cel puţin la fel de bine ca şi voi. Am şi dovezi, dar şi exemple!

Ştiu că este o lume a voastră, a bărbaţilor, dar asta nu înseamnă că o doamnă nu poate fi senzaţională la volan.

Bine să ne înţelegem, nu sunt aici ca să fac pe „avocatul diavolului” pentru că nu este cazul şi am întâlnit şi femei care nu sunt în stare să meargă pe trotuar fără să se lovească de cineva…La fel cum am întâlnit şi bărbaţi care merg mai prost cu maşina decât merge un beţiv. Un exemplu, cel care mi-a făcut maşina praf era un…EL. Despre aceast accident am să vă povestesc într-o postare viitoare, când am să vă spun cum stau lucrurile în România şi de ce ne lovim când ni se întâmplă astfel de lucruri.

Acum, să revenim la povestea pe care am început-o.

Am întrebat câtiva bărbaţi cum conduc femeile. 😀 Am primit răspunsuri pe care nu aş putea să le postez nici dacă aş vrea. Şi recunosc, la unele am râs cu o mare poftă, altele m-au intrigat, altele au fost corecte.

FOLLOW ME

Nu am să dau nume pentru că le-am promis asta celor cu care am vorbit, unul din domni mi-a şi spus după ce apucase să îmi scrie răspunsul său: „Ela, te rog nu scrie că e de la mine, că şi nevasta mea şi soacra mea conduc şi nici nu vreau să mă gândesc ce va fi în casă dacă mă află.” „O.K!”, i-am promis, deci nu îi divulg identitatea.

Altcineva mi-a scris: „Hmmm…Ţinând cont că toate accidentele mele sunt cu femei, ce părere ai? M-au pocnit peste tot.” Râde şi continuă: „Sincer îţi zic, credcă sunt foarte fricoase, nu au simţul orientării. Unele sunt un pericol public!”

Aoleu, răspunsul acesta m-a lăsat fără cuvinte! Păi, aşa gândiţi voi despre femeile de la volan?

Alt domn spune că nici nu te lasă să te bagi şi că femeile „sunt temătoare la volan, sunt prea încordate.Nu generalizez, dar în proporţie de 70 % din cazuriaşa este. Dar sunt şi femei care conduc mult mai bine decât mulţi bărbaţi!” Pam-pam! Iată răspunsul pe care îl aşteptam.

Adică…nu toate femeile sunt…„Denis the menace”.

Un alt domn mi-a scris că „femeile la volan sunt multmai atente, mai responsabile. Ele respectă regulile de cirulaţie mult mai atent decât o fac bărbaţii. Dar NU toate!”

Sper că cei care citesc această postare să nu fie poliţiştii de la Circulaţie, dar alt răspuns, venit chiar de la o doamnă spunea că „femeile sunt haotice, dar când întâlneşti în trafic femei, ai avantajul că te lasă să te bagi. Că merg încet pe banda a II-a şi pe a III-a, că încurcă traficul, dar nu le pasă şi că le place să vorbească la telefon. Altele, chiar scriu mesaje în timp ce conduc.”

mg_6235-5497205

Eu nu recunosc nimic din tot ce au spus domnii aceştia, ba mai mult cred că sunt nişte invenţii de ale lor la adresa doamnelor de la volan. Totuşi, nu pot înţelege de ce să spui aşa ceva despre gingaşele fiinţe!

Am ascultat doar părerile lor, ale bărbaţilor, ca să nu credeţi că…fiind femeie aş vrea să le acopăr.

Mi-a plăcut mult o altă părere a unui domn trecut bine de prima tinereţe. Ascultaţi aici, domnilor: „Femeile sunt mult mai prudente decât bărbaţii, respectă regulile de circulaţie, sunt mai buni şoferi decât bărbaţii, dar au un singur defetct: sunt misogine între ele şi le place să se saboteze reciproc.”

Acum, na…nu e nimeni perfect!

Miturile care circulă despre femeile din trafic mai repede decât ultimul model de maşină roşie cunoscută pentru multitudinea de cai putere pe care o are, dar care nu sunt nici pe departe adevărate:

 1. Conduc mai prost decât bărbaţii! Greşit…sau nu, cert este că femeile sunt implicate cam în 30% din accidente, şi acestea sunt uşoare. Accidentele serioase şi grave au ca personaje principale…bărbaţii. Nu o spun eu, ci statisticile.
 2. Femeile iau cele mai multe amenzi. Hmm, tot statisticile spun că nu femeile ar deţine supremaţia în topul amenzilor. Bărbaţii sunt…vitezomanii!
 3. Nu ştiu ce să facă în cazul în care rămân în pană. Greşit! Femeile ştiu întotdeauna pe cine să sune ca să le ajute!
 4. Sunt interesate doar de valoarea maşinii şi îşi doresc masini cât mai scumpe. Nu este aşa! Femeile sunt interesate ca maşinile pe care le conduc să consume cât mai puţin spre deloc, de aceea cei care ştiu cât valorează cu adevărat maşinile sunt…soţii sau uibiţii.
 5. Nu ştiu să parcheze. Femeia coboară din maşină, apoi când se întoarce, maşina este perfect parcată. 😀

mg_6230-7203331

0 comentarii pe “10 mituri despre femeia la…volan

 1. Alexandru says:

  Ella am mers in dreapta cand la volan erau barbati sau femei , dar nici o data la sexul frumos nu am cautat sa simulez ca franez apasand o pedala imaginara !
  Sa auzim numai de bine si felicitari ptr articolele scrise cat si prezentarea de la Tv .

 2. Viorel says:

  Am râs cu poftă citind acest articol,poate trăiți pe Marte doamnă nu pe Pământ… Nu sunt misogin dar cea mai tare mi se pare chestia cu parcarea făcută de femei…! Spuneți sincer că suferiți de misandrie,nu mai aduceți argumente nefondate…Cel mai usor e sa dam vina pe barbati. Dupa ce treci printr-un sir de date-uri nereusite, sau daca stai sa faci un bilant al tuturor tentativelor de acest fel din viata ta, devine evident ca TOTI barbatii sunt: insensibili, plicticosi, impertinenti, lipsiti de maniere, egoisti, ticalosi, orgoliosi. Vă doresc călătorii plăcute, cu respect !

 3. Cleopatra Nedelcu says:

  Ela, eu ma regăsesc perfect la faza ca sunt foarte incordata( nici nu prea umblu cu mașina ca sa am antrenament) deși am progresat!😂🥰

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.