10 mituri despre machiaj la care trebuie să fie atentă orice femeie

Fetele din lumea modernă știu o mulțime de trucuri legate de cum să-și aleagă și să folosească produsele cosmetice. Nu toate aceste recomandări sunt însă utile. Iată câteva mituri legate de machiaj pe care nu ar trebui să le mai credem:

1. Rujul roșu nu este pentru toată lumea

Aceasta este o minciună sfruntată – oricine poate purta ruj roșu. Important e să alegi nuanța potrivită, ținând cont de subtonul pielii tale.

2. Ar trebui să scapi de rimel când se usucă

Durata de valabilitate a rimelului ar trebui să fie, într-adevăr, de trei luni, deoarece acest produs cosmetic îți poate provoca foarte ușor infecții ale ochilor. În timp, rimelul devine mediul ideal pentru apariția bacteriilor care îți pot ajunge în ochi.

3. Dacă împingi de mai multe ori periuța în recipient, poți scăpa de cocoloașele de rimel

FOLLOW ME

Făcând asta, aerul pătrunde în tub, scurtând astfel durata de viață a rimelului. E suficient să bagi pensula în tub și să o rotești puțin.

4. Îndepărtarea machiajului înainte de culcare e opțională

În timpul nopții, pielea noastră se regenerează. Dacă îți lași machiajul pe față peste noapte, porii se încarcă, pielea se deshidratează și pot să apară infecții.

5. Produsele cosmetice nu au o dată de expirare și pot fi folosite până când se termină

Nu, nu e adevărat! Majoritatea produselor cosmetice au o durată de valabilitate pe care producătorii o indică pe pachet cu ajutorul unul simbol special. Valabilitatea se calculează din momentul în care ai deschis produsul.

6. Pensulele de machiaj ar trebui să fie spălate numai dacă le folosești

Pensulele tale vin îîn contact cu o mulțime de produse și suprafețe. Cu cât eviți mai mult să le cureți, cu atât se vor acumula mai multe bacterii pe ele. Acest lucru poate, în primul rând, să îți provoace boli de piele și reduce și durata de viață a pensulelor.

7. Cosmeticele nu se deteriorează

Dacă nu depozitezi produsele cosmetice cum trebuie, ele se vor deteriora mult mai repede. De exemplu, unele nu ar trebui să fie lăsate în întuneric sau în locuri calde.

8. Rimelul rezistent la apă poate fi folosit zilnic

Dacă nu va ploua și nu mergi la înot, e recomandabil să folosești rimel obișnuit, deoarece, la sfârșitul zilei, vei face mai multe eforturi pentru a-l îndepărta pe cel rezistent la apă. În plus, frecarea excesivă a ochilor îți va slăbi genele și le va face mai fragile.

9. Crema hidratantă poate înlocui cu succes baza de machiaj

Pe lângă hidratare, baza de machiaj netezește suprafața tenului. În plus, cosmeticele, aplicate peste o bază, rezistă mult mai mult.

10. Nuanța sprâncenelor ar trebui să fie de două ori mai închisă decât nuanța părului

Acest lucru e adevărat numai dacă ai părul blond. Fetele cu părul închis la culoare ar trebuie să evite sprâncenele închise, deoarece acestea le fac chipul să pară mai aspru.

 

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.