10 MITURI pe care nu ar trebui să le mai crezi despre CORPUL tău

Am auzit o mulțime de lucruri despre corpurile noastre la școală sau de la adulți. Totuși, multe dintre ele sunt departe de a fi adevărate. Iată ce nu ar trebui să mai crezi:

1. Vitaminele ne mențin sănătoși

Se spune că ne putem îmbunătăți sănătatea cu o singură tabletă. Acest lucru nu e însă adevărat. Vitaminele ne reglează procesele din corp și ar trebui să avem grijă atunci când le luăm sub formă de tabletă, deoarece prea multe vitamine pot face mai mult rău decât bine.

2. Sângele fără oxigen are o nuanță albăstruie

În manualele școlare sângele este colorat în albastru pentru a evidenția contrastul cu sângele oxigenat. Venele pe care le poți vedea prin piele par albastre deoarece lumina care ajunge pe ele se reflectă.

3. Zahărul brun este mai sănătos decât zahărul alb

În realitate, zahărul brun și zahărul alb sunt la fel. Se crede că zahărul brun este mai sănătos decât cel alb deoarece nu este așa dulce ca el și nu conține la fel de multă apă.

4. Alcoolul ucide celulele creierului

O cantitate prea mare de alcool afectează procesele metabolice din corp și poate duce la un deficit de oxigen. Acest lucru poate afecta conexiunile dintre celulele creierului, dar nu face nimic celulelor propriu-zise.

5. Urină pentru înțepătura unei meduze

Mulți oameni cred că urina poate anula efectul înțepăturii unei meduze. Adevărul e însă că urina introduce și mai multă sare și mai mulți electroliți prin piele, mărind durerea. Primul lucru pe care trebuie să-l faci e să ieși din apă. După aceea trebuie să îndepărtezi toate tentaculele care ți-au rămas pe corp, să cureți zona cu apă și de preferabil să mergi la un medic.

6. Celulele nervoase nu se regenerează

Moartea celulelor nervoase este un proces constant și complet natural. Celule noi apar în diferite părți ale creierului. Atunci când o persoană se simte stresată, acest lucru se întâmplă din cauza substanțelor chimice care fac aceste celule să funcționeze și să interacționeze unele cu altele.

7. Emisfera stângă a creierului este sursa creativității, iar emisfera dreaptă este sursa logicii

Este adevărat că emisfera stângă a creierului este responsabilă pentru niște funcții, iar cea dreaptă pentru altele, dar oamenii de știință încă nu au descoperit oameni care să aibă o emisferă mai dezvoltată decât cealaltă. În ceea ce privește creativitatea, aceasta are o sursă colectivă, localizată în ambele emisfere.

8. Trebuie să dormi opt ore pe noapte

Toată lumea știe că ar trebui să dormim opt ore pe noapte, dar oamenii au nevoi diferite. Unii se simt grozav dacă dorm numai șase ore, iar alții se simt epuizați chiar și după nouă ore de somn. Important este să îți faci un program de somn pe care să încerci să-l respecți, pentru a-ți obișnui corpul cu o rutină de odihnă.

9. Epilarea cu lama de ras face părul să crească mai gros

Multe femei evită să se epileze cu lama pe anumite părți din corp, deoarece cred că părul va crește mai gros, mai repede. Dacă părul se îngroașă, asta se întâmplă din cauza schimbărilor interne din corp, cauzate de dezechilibre hormonale sau de pubertate.

10. Antibioticele ucid virusurile

Deși tehnologia a evoluat foarte mult, omenirea tot nu e capabilă să ucidă virusurile. Antibioticele atacă bacteriile, nu virusurile. Prin urmare, nu te vor ajuta prea tare dacă ai o răceală. Mai mult decât atât, nu îți va face bine să introduci droguri puternice în sistem. Cel mai bine e să discuți cu un medic sau să iei niște remedii naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.