10 moduri de a-ți dezvolta puterea mentală pentru a putea trece peste orice provocare în viață

10 moduri de a-ți dezvolta puterea mentală pentru a putea trece peste orice provocare în viață

Navigarea prin adevăratele provocări ale vieții nu necesită să fii „dur”. Este nevoie de conștientizare, finețe și cunoașterea propriei minți. Iată ce spun experții despre câteva soluții cu privire la construirea puterii mentale.

Ce se întâmplă atunci când vrem să ne apucăm de sport, de exemplu?

„Corpul se poate adapta doar dacă se confruntă cu ceva nou, iar noile provocări nu vor fi întotdeauna confortabile”, spune Ebenezer Samuel, C.S.C.S., director de fitness la Men’s Health.

Mintea ta se va adapta și ea la disconfort, iar tu îți vei spori atât puterea mentală, cât și cea fizică.

Secretul: Începeți cu puțin. „În fiecare săptămână, adăugați câte unul la orice obiectiv pe care îl urmăriți”, spune Samuel, „fie că asta înseamnă să faceți încă o repetență de flotări la fiecare serie, să adăugați încă un minut la alergarea de dimineață sau să țineți o planșă pentru încă o secundă”.

Începeți să gândiți ca Michael Jordan. El s-a considerat un eșec: După socotelile sale, a ratat mai mult de 9.000 de aruncări. „De 26 de ori, mi s-a încredințat să fac aruncarea câștigătoare a meciului și am ratat-o”, a spus el. „Am eșuat iar și iar și iar și iar în viața mea”.

Cum a reușit să treacă mai departe? A mers înainte.

„A face o greșeală este doar o sursă de feedback care te informează că te-ai abătut de la curs”, spune Lisa Stephen, Ph.D., antrenor de carieră, personal și de performanță sportivă și proprietar al Ignite Peak Performance din Vermont.

„Folosiți aceste date pentru a vă concentra asupra a ceea ce trebuie să faceți în continuare. Apoi uitați greșeala. Te poți vizualiza aruncând-o în toaletă sau eliberând-o într-un balon. Ideea este să lași greșeala în urmă și să te bazezi pe ceea ce ai învățat. Nu poți avea cea mai bună performanță concentrându-te pe cea mai proastă.”

A fi „puternic” nu înseamnă să îți reții emoțiile și lacrimile.

„Modul în care îți arăți puterea este să nu-ți fie teamă să-ți dezvălui durerea”, spune Dr. Marks. „Când toată lumea suferă, oamenii care depind de tine se vor uita la tine ca la un model pentru cum să se descurce.”

Dacă te abții de la a-ți arăta emoțiile, s-ar putea să telegrafiezi faptul că durerea este rușinoasă. Pentru a fi puternic, arată ce simți.

Interesant, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.