10 OBICEIURI de Anul Nou din diferite țări ale lumii care aduc NOROC și FERICIRE

Aproape în fiecare colț al globului atât adulții, cât și copiii așteaptă miracolele de Anul Nou. În Anul Nou sunt concepute cele mai secrete dorințe și cu mare credință se așteaptă împlinirea lor.

Fiecare popor are propriile sale tradiții, așa că iată-le și tu pe cele mai folosite dintre ele:

1. Canada

În Canada, pregătirea pentru Anul Nou încep destul de devreme – străzile sunt decorate la sfârșitul lunii octombrie, iar pomii de Crăciun apar cu cel puțin o lună înainte de sărbători. Cele mai populare decorațiuni de Crăciun sunt îngerii sau steaua din Betleem în vârf.

Anul Nou, spre deosebire de Crăciun, este obișnuit să se sărbătorească împreună cu prietenii. Cea mai populară metodă de distracție este patinajul. Canadienii nu pun mare preț pe cadourile scumpe din magazine, le place să ofere cadouri handmade.

2. SUA

FOLLOW ME

Unul dintre cele mai importante simboluri de Anul Nou din SUA este un copil într-un scutec. Se crede că acest copil îmbătrânește în termen de 12 luni, iar la sfârșitul anului transferă responsabilitățile sale unui nou copil.

Și, bineînțeles, principala tradiție, care a devenit cunoscută în întreaga lume: pe 31 decembrie la 23:59 în zona Times Square o minge imensă cade, de la 23 de metri. Mingea „cade” timp de 1 minut, iar în ultimele 10 secunde oamenii numără. Când mingea ajunge pe pământ, vine un nou an.

3. Mexic

În Mexic, sărbătorile încep pe 12 Decembrie. Pe 25 străzile sunt aproape goale, deoarece toată lumea este cu familia. Trifoiul este un simbol important pentru mexicani, de aceea se găsește în totiți brazii de Crăciun. Anul Nou nu poate veni, fără o piñata. Aceasta este reprezentată de păcatele oamenilor, care trebuie lovite și îndepărtate.

4. Cuba

Sărbătoarea în această țară are loc într-o atmosferă de carnaval, focuri de artificii și o bună dispoziție. De asemenea, de Anul Nou, atunci când ceasul lovește de 12 ori, oamenii trebuie să mănânce 12 boabe de struguri, pentru a avea noroc și prosperitate în noul an.

5. Ecuador

În Ecuador se crede că dacă anul nou te prinde cu lenjerie de culoare galbenă, vei avea un an ușor. Dacă ai lenjerie roșie, vei avea parte de fericire în viața personală. Cei care vor să călătorească, trebuie să meargă cu o geantă în mână în jurul casei. Pentru a scăpa de lucrurile rele, este bine să arunci un pahar plin cu apă.

6. Franța

Francezii coc o plăcintă în care se pune fasole. Cel care va nimeri o boabă de fasole va fi declarat „regele fasolei” și va trebui să-și îndeplinească dorințele până la sfârșitul sărbătorii.

7. Japonia

Japonia a oferit lumii diferite tradiții, cea mai importantă fiind: să sărbătorești Anul Nou în haine noi, să construiești sculpturi de gheață și castele.

8. Germania

Din Germania a pornit tradiția decorării pomului de Crăciun pentru Anul Nou. Nemții cred că Moș Crăciun călărește un măgar, așa că cei mici pun fân pentru mâncare în pantofi.

9. Argentina

În Argentina, în ultima zi a anului de lucru, lucrătorii aruncă calendarele vechi și foile pe fereastră . Până la amiază, trotuarele sunt acoperite cu hârtii.

10. Anglia

Anglia a dat lumii obiceiul de a oferi felicitări pentru Anul Nou.  La 12 noaptea, cei care se află într-o relație ar trebui să se sărute sub vâsc, pentru a nu se despărți anul viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.