10 rețete NATURISTE care te scapă de CICATRICI și SEMNE

Dacă te numeri printre persoanele care s-au confruntat cu acnee severă în copilărie, este foarte probabil să te afli în căutarea unor soluții care să te ajute să vindeci cicatricile. 

Cele mai bune remedii pentru îndepărtarea cicatrcilor s-au dovedit a fi cele pe bază de plante, care au beneficiul de a fi naturale, deci sunt de o mie de ori mai bune pentru sănătatea și frumusețea pielii tale.

Iată o listă de tratamente pe care le poți încerca chiar la tine acasă:

 • Sucul de lămâie

Acesta are proprietăți naturale de albire și poate lumina pielea când e aplicat pe zona afectată.  Ai nevoie de o lămâie și o cană de apă distilată. Stoarce lămâia pentru a obține sucul și amestecă-l cu apa. Aplică-l pe cicatrici cu un tampon de vată, evitând contactul cu pielea din jur. Lasă-l 15-25 de minute, apoi clătește. Aplică apoi cremă hidratantă, pentru că acidul citric usucă pielea.

 • Praful de copt

Este excelent pentru exfoleirea și decolorarea cicatricilor. Amestecă o linguriță de praf de copt cu două lingurițe de apă pentru a forma o pastă. Aplică-l pe zonele cu probleme timp de aproxmativ două minute, apoi clătește cu apă călduță.

 • Aloe Vera

Poate fi folosită pentru a revitaliza pielea și pentru a estompa cicatricile. Este cel mai bine să o folosești în forma sa naturală. Va trebui să scoți seva într-un mic borcan. O poți aplica zilnic și o poți lăsa pe piele fiindcă este delicată și are proprietăți calmante.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
 • Oțetul de mere

Are grijă de nivelurile de pH ale pielii. Amestecă o jumătate de ceașcă de oțet cu o jumătate de cană de apă. Aplică-l cu vată pe cicatrici în fiecare zi, până când se estompează.

 • Uleiul de cocos

Acest ulei minune are proprietăți de vindecare. Se aplică un sfert de linguriță de ulei de nucă de cocos virgin la zona cicatrizat. Poate fi lăsat să se înmoaie în piele, deoarece uleiul de nucă de cocos nu numai vindecă, dar este și bogat în vitamine și acizi grași, care sunt foarte bune pentru starea generală de sănătate a pielii îmbogățite cu nutrienți.

 • Castravetele

Castaveții sunt o sursă magică de hidratate, conținând vitaminele A, C și magneziu. Taie câteva felii subțiri dintr-un castravete organic și aplică-le pe zona cicatrizată timp de aprox. 30 de minute. Clătește cu apă rece și repetă zilnic.

 • Suc de cartofi

Cartoful este o legumă subapreciată, bogată în vitamine și minerale uimitoare pentru sănătatea pielii. Fă rost de sucul său cu un storcător și aplică-l pe cicatrici cu vată. Poți să îl și tai felii și să le lași pe piele 15-30 de mnute. Indiferent ce alegi, clătește cu apă caldă și repetă zilnic până când cicatricile se estompează.

 • Uleiul de măceșe

Este fabulos pentru sănătatea naturală a pielii. Poți aplica pe zona cicatrizată câteva picături o dată sau de două ori pe zi. Folosește versiunea organică pentru beneficii maxime.

 • Zahărul brun

Trestia de zahăr conține acid glicolic, care înltură pielea moartă și regenerează celulele. Amestecă zahărul brun organic cu ulei de măsline la un raport de doi la unu, apoi adăugă câteva picături de suc de lămâie organic, având grijă ca exfoliantul să nu fie prea apos. Aplică-l pe cicatrici o dată la fiecare două sau trei zile. Lasă-l timp de aprox. 15 min și apoi aplicați ceva hidratant.

 • Vitamina E

Poți fie să tai o capsulă sau să cumperi uleiul. Aplică direct pe piele sau amestec-o în crema de zi hidratantă pentru efecte mai rapide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.