10 SECRETE ale internetului pe care le cunosc numai 20% dintre oameni

Google nu este numai un motor de căutare, ci și un laborator real, care creează o mulțime de aplicații pentru a-și distra utilizatorii. Iată câteva dintre cele mai neobișnuite jocuri și trucuri de care nu foarte mulți utilizatori nu sunt conștienți.

Sunt atâtea lucruri pe care le poți face, la numai câteva trucuri distanță:

10. Fă niște calcule rapide

Dacă nu ai un calculator la îndemână și nu vrei să folosești o aplicație de pe computer sau telefon, poți să apelezi la un calculator incorporat Google. Tot ce trebuie să faci este să scrii „calculator” în orice limbă în căsuța de căutare.

 

9. Joacă-te Pac-Man

În 2010, pentru a celebra aniversarea de 30 de ani a Pac-Man, a apărut în motorul de căutare un minijoc interactiv pentru toți utilizatorii. Tot ce trebuia să faci era să scrii „pacman” în căsuța de căutare.

FOLLOW ME

8. Ascultă sunetele pe care le scot diverse animale și păsări

Încearcă să scrii „what sound does a …. make” în căsuța de căutare pentru a asculta sunetele făcute de diverse animale și păsări.

7. Cântă un duet cu calculatorul la un pian virtual

Încă un proiect experimental în care inteligența artificială încearcă să facă un aranjament pentru orice melodie pe care utilizatorii o creează. Ei se pot distra cu un pian virtual, iar muzicienii profesioniști pot chiar să folosească unul electronic.

6. Transformă orice mâzgălitură într-un desen

Proiectul Experimentelor AI îți permite să testezi cu rețeaua neurală AutoDraw recunoaște imaginile: desenează conturul sau forma oricărui obiect cu mouse-ul, iar algoritmul inteligent va ghici ce vrei să faci și îți va oferi o imagine mai precisă.

5. Învață despre valoarea nutrițională a oricărui tip de de aliment

Dacă vrei să rămâi sănătos și în formă și trebuuie să calculezi valoarea nutrițională a alimentelor și băuturilor, Google te poate ajuta. Doar scrie valoarea nutrițională și numele alimentului care te interesează în căsuța de căutare.

4. Treci la „modul de noapte” pe Youtube

Acesta este un design nou, care face urmărirea videoclipurilor lungi sau a filmelor mult mai confortabilă. Orice utilizator îl poate folosit.

3. Urcă la bordul Tardis.

Tardis, mașina timpului din serialul Doctor Who a apărut acum în dimensiunea noastră. Nava spațială se află de ceva timp pe una dintre străzle din Londra, iar Google Maps îți permite să arunci o privire înăuntru.

2. Joacă-te cu un dinozaur dacă nu ai Internet

Atunci când nu ai net primești un joc cu aventurile unui dinozaur 2D numit Steve în browser-ul tău Google Chrome.

1. Creează o melodie din orice tip de sunete

Aplicația Web The Infinite Drum Machine creează melodii din mii de sunete prezente în viața noastră.

 

Citește și: 9 modalități de a căuta informații pe GOOGLE pe care 96% dintre oameni NU LE ȘTIU!

În vremea nastră cu tehnologie avansată și conecțiuni rapide de Internet, poți găsi informații despre orice, practic, dar cel mai adesea ne ia câteva ore să ajungem la ceea ce chiar ne interesează.

Iată niște metode pentru a găsi lucrurile de care ai nevoie mult mai repede.

1. Asta sau asta

Dacă nu știi exact ce trebuie să cauți, scrie câteva variante și separă-le cu „|” sau scrie „ori”.

2. Caută folosind sinonime

Faptul că limba e bogată în sinonime îți poate fi de ajutor când cauți. Dacă ai nevoie de site-uri pe un anumit subiect, adaugă simbolul „~”.

3. Căutarea prin site-uri

Dacă vrei să recitești un articol de pe un site sau să îl distribui prietenilor, tastează adresa site-ului și un cuvânt cheie sau o frază întreagă din articol.

4. Puterea asteriscului

Dacă nu îți amintești cuvântul cheie, fraza sau numărul pe care îl cauți, folosește „*” în locul său și ar trebui să găsești.

5. Când lipsesc multe cuvinte

Dacă nu îți amintești o frază mai lungă, scrie primul și ultimul cuvânt și pune între ele „AROUND + (numărul aproximativ de cuvinte lipsă)”.

6. Folosește un interval de timp

Dacă ai nevie să citești despre evenimente petrecute într-un anumit interval de timp, adaugă un interval în căutare cu ajutorul punctelor de suspensie între date.

7. Caută un titlu sau un URL

Pentu a găsi cuvintele cheie și numele unui aticol, scrie ”intitle:” înainte, fără spațiu. Pentru a găsi cuvintle dintr-un URL, scrie ”inurl:”

8. Găsirea site-urilor similare

Dacă ai găsit ceva care chiar îți place și vrei să vezi și alte site-uri similare, scrie ”related:” și apoi adresa site-ului, din nou fără pauză între ele.

9. Fraze întregi

Folosirea ghilimelelor e cel mai simplu și mai eficient mod de a găsi ceva anume, în ordinea precisă în care ai scris. Asta te ajută mai ales la găsirea cântecelor din care nu știi decât un vers.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.