Prăjitură ideală pentru SĂRBĂTORI cu numai 5 ingrediente

De câte ori am ocazia, spun că sunt dependentă de dulciuri. Totuși, las de cele mai multe ori rațiunea să câștige, pentru că sănătatea mea și a celor dragi primează și știu că nu trebuie să fac excese. Sigur că de multe ori se întâmplă să am poftă de o prăjitură sau să-mi ceară Alex sau Alesia, însă, încerc pe cât posibil să prepar dulciuri în casă și le cumpăr din locuri în care am siguranță că sunt făcute așa cum trebuie.

Atunci când pregătesc ceva, petrec ore în șir căutând rețete sănătoase, care să aibă cât mai puțină făină, iar dacă s-ar putea să nu aibă nici zahăr, ar fi perfect. Așa am găsit și rețeta pe care vreau să v-o prezint astăzi. Ingredientul „vedetă” este mandarina, fruct care îmi aduce aminte de Crăciun și copilărie.  Este un desert perfect pentru sărbători, mai ales dacă doriți să vă impresionați oaspeții cu un preparat mai atipic. Această prăjitură este o alternativă perfectă pentru reuniunile de familie, mesele cu prietenii şi la toate acele momente în care îţi doreşti să oferi ceva cu adevărat special.

Conține numai 5 ingrediente și este foarte ușor de preparat. Aveți nevoie de:

  • 3 mandarine
  • 75 g făină de migdale
  • 75 g zahăr (eu am folosit green sugar)
  • 3 ouă
  • o linguriță praf de copt

Mi-a plăcut că rețeta conține făină de migdale, care este o sursă naturală de fibre și proteine și este perfectă pentru oamenii care au alergie la gluten. Pentru că mi-am dorit să fie și sănătoasă, dar și dulce,  am înlocuit zahărul cu green sugar. Așa cum mă preocupă ingredientele, mă interesează și să descopăr cele mai sănătoase tehnici de preparare. Acesta este motivul pentru care am ales să folosesc cât mai des aburul în procesul de gătit, tehnica de gătit cu abur fiind una dintre noile tendințe în alimentație.

Procesul de gătire a fost unul foarte simplu, iar datorită sistemului cu abur, alimentele sunt mai gustoase și mai sănătoase. Cuptoul CombiSteam Deluxe este foarte ușor de utilizat și are atât funcția de gătire cu abur, câ și gătire tradițională. Partea cea mai interesantă este, bineînțeles, gătirea cu aburi, care păstrează nutrienții naturali și prospețimea alimentelor, reduce timpul de gătire, iar aburul  are această putere magică de a transforma „bun” în „delicios”.

Textura prăjiturii este una densă, dar nu greoaie. Nu este nici prea dulce, aşa că puteți adăuga şi îndulcitori naturali sau siropuri, dacă preferați deserturile mai dulci. Vă veți bucura de aroma de mandarine încă din momentul fierberii lor, apoi la coacerea prăjiturii și în cele din urmă, vă veți delecta cu un gust unic.

https://www.youtube.com/watch?v=IZl7nHxvgFc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.