Sunt o mamă rea dacă nu stau numai în casă?

Am mare noroc de un bebeluș cuminte. Noroc e un fel de a spune. Pentru că adevărul e că nimic din comportamentul copilului nu ține de noroc, ci de părinți. De cum îl învață, de cum se poartă cu el fix din momentul în care îl aduc din maternitate.

Pentru mine, s-a dovedit că un program strict este cheia succesului pentru a avea un copil cuminte.

Ce înseamnă copil cuminte? Un copil cuminte nu e un copil care nu plânge, ci un copil care e fericit. Iar un copil fericit e un copil care e odihnit și hrănit. Ultimele studii din America arată cum copiii cresc mai mult în somn decât de la mâncare. Așa cum noi suntem irascibili, supărați și nervoși în zilele în care nu dormim, așa sunt și copiii.

Bebelușul meu doarme câte 3-4 ore. Se trezește, mănâncă și doarme iar, timp în care eu pot să-mi fac alte treburi: merg la pilates, am întâlniri, evenimente urgente. Dar totul durează puțin. Dacă trebuie să plec mai multe ore, stă soțul meu acasă.

Eu îi dau să mănânce, îi fac baie, îl adorm. Noi suntem singurii care se ocupă de el, iar mama mă ajută cu Alex și Alesia. Da, dragile mele, obișnuiți-vă să acceptați ajutorul celor din jur fără să trăiți cu impresia că nimeni nu poate să facă lucrurile la fel de bine ca voi.

Nu exagerez cu absolut nimic și în niciun caz nu îmi petrec după-amiezele în mall-uri sau la evenimente. Mă ocup de treburile urgente, încerc să o iau pe Alesia cât mai des de la școală și să petrec timp cu ea ca să nu se simtă neglijată (Alex deja nu mai e în perioada în care să fie mămos, ba chiar încearcă acum să scape de toate alintărurile și îmbrățișările mele), ies să fac sport, să fac cumpărături pentru casă. Pentru că faptul că acum e iar un bebeluș în casă, nu o transformă într-o închisoare.

FOLLOW ME

E important ca după sarcină să încercați să rămâneți active, să vă bucurați de familia voastră și de cei dragi, să nu uitați că pentru a avea grijă de copii trebuie să aveți grijă mai întâi de voi! Da, eu în fiecare dimineață mă aranjez. Chiar dacă stau numai în casă. Mă aranjez și mă îmbrac frumos. Nu vă imginați că stau la 4 ace. Dar port colanți și un tricou frumos, iar asta mă face să mă simt mai bine cu mine, să mă trezesc altfel, să conștientizez că ziua a început și că trebuie să mă bucur de tot ce urmează. Mă machiez. Nu excesiv, dar cât să mă uit în oglindă și să îmi placă ce văd. Foloses blush, rimel și un anticearcăn pentru a ascunde trezitul din timpul nopții.

Părul nu poate fi ținut numai strâns în coadă. Cât durează să-l speli și să îl aranjezi puțin? Aveți grijă să arătați frumos în fiecare zi pentru că astfel veți reuși să vă ridicați stima de sine, să fiți mai zâmbitoare și mai plăcute pentru cei din jurul vostru.

Trebuie să arătăm decent și să ne placă nouă de noi. Tot ceea ce v-am povestit facem în primul rând pentru noi și mai apoi pentru alții. Alții însemnând soțul și copiii.

Poate că soțul oricum vă spune că sunteți frumoase în fiecare zi și nu pun la îndoială sinceritatea lui. Dar tu, pentru tine, meriți și poți să faci mai mult. Trezește-te cu 5 minute mai devreme, aranjează-te, privește-te în onglindă și asigură-te că îți place mult ceea ce vezi. Ai încredere în el că poate să se descurce singur cu copilul și permite-ți să te ocupi și de alte lucruri care îți vor ajuta familia.

Așadar, sunt o mamă rea că plec de acasă și stau în fața oglinzii? Eu zic că nu. Sunt o mamă împlinită, cu o familie frumoasă și fericită? Categoric.

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

0 comentarii pe “Sunt o mamă rea dacă nu stau numai în casă?

 1. Chisnenco Oana Mihaela says:

  Felicitări pentru familia dumneavoastră. Sa va bucurați de ei.
  După ce am nascut si eu am avut noroc cu mama si soțul meu, au fost lângă mine, m-au ajutat și a contat foarte mult,am avut timp de mine,m-am recuperat repede după cezariană. .
  Am o soț minunat,le face toate poftele fetițelor, chiar zice „vreau ca fetițelor sa nu le lipsească nimic, sa fiu alături de ele (amândoi am crescut fără tată).daca ar fi sa plec undeva la orice ora, as avea toată baza în el. .

 2. Mirabela Matei says:

  Ai mare dreptate legat de bebeluș transmitem, tot agitația noastră îl face să nu se simtă bine deloc! O bebeluș linistit va avea o mamica fericită și mulțumită.
  Si clar nu esti o mamă rea pentru ca pleci puțin timp de acasă sau daca e aranjezi.
  Recunosc ca nu am cerut ajutorul nimănui la primul băiatul și mi-a fost foarte greu, parca nimic nu făceam bine.
  La al doilea băiat am cerut ajutorul soțului care mă ajutat și mă ajuta mereu.
  Chiar e bine să ai ajutor!

 3. Elena Ramona Sovoiu says:

  Esti o super mămică, si nici nu ai scris aici tot ce faci, eu te apreciez foarte mult ca reușești să faci față atâtor lucruri, nu stiu daca as putea sa fac atatea lucruri ca tine, eu nu ies asa des in oras, dar atunci când o fac profit cat pot de mult!

 4. Panait Oana Cristina says:

  Cu siguranță nu ești o mamă rea! Ești foarte puternică! Eu chiar mă întreb când ai timp să faci atâtea iar pentru asta meriți toată considerația! Eu nu am fost la fel de activa, țin minte că în acea perioadă singurele ieșiri erau pentru a face cumpărături! Simți uneori nevoia să te eliberezi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.