10 SECRETE incredibile pentru a scăpa de PRAF

Cu cât este mai puțin praf în casă, cu atât sunt oamenii mai veseli și mai fericiți Din nefericire, nu este așa ușor să scapi de el.

Iată însă niște soluții simple și ieftine pentru a scăpa de praf:

1. Mănuși de material

O pereche obișnuită de mănuși pentru trebuile case te poate ajuta să cureți suprafețele delicate, precum candelabrul, lămpile, accesoriile de sticlă, statuetele.

2. Perii moi

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Dacă vrei să cureți locurile greu accesibile, periile naturale îți vor ușura treaba. Le poți folosi pentru a curăța accesoriile mobilei.

3. Șosete vechi

Dacă îți bagi o șosetă veche pe mână, poți curăța rapid jaluzelele, iar dacă o pui pe un mop, va fi mai ușor să scapi de praful de sub pat și de sub mobilă.

4. Tubul de hârtie igienică

Poți curăța chiar și locurile cele mai greu accesibile. Cartonul se îndoaie, așa că poți curăța cât vrei și e și mai confortabil decât o duză plată.

5. Rolă pentru îndepărtarea scamelor

O rolă cu suprafață adezivă e bună ăentru a curăța abajurul, pernele decorative și alte materiale.

6. Păstrează hainele în huse

Hainele, păturile, pernele pentru oaspeți, păturile de lână – toate reprezintă surse majore de praf. Pentru a reduce cantitatea de praf, păstrează aceste lucruri în huse speciale.

7. Spirt pentru becuri

Poți îndepărta praful de pe becuri folosind spirt. Șterge-le cu o cârpă umedă și lasă-le să se usuce.

8. Aplică luciul folosind cârpe

Nu e recomandat să aplici luciu sau ceară direct pe mobilă sau alte suprafețe de lemn de pe care trebuie să îndepărtezi praful, fiindcă acesta se va strânge mai repede. E mai bine să aplici aceste produse de curățat folosind o cârpă.

9. Curăță filtrele

Cu cât cureți mai rar filtrele, cu atât vei avea mai mult praf în casă. Dacă folosești aspiratoar și sisteme de ventilare cu filtre murdare, acestea vor trimite praful înapoi în aer. Dacă vrei să eviți asta, curăță-le conform instrucțiunilor.

10. Microfibre

O cârpă cu microfibre bună poate face minuni. Ia praful de pe suprafețe și nu le dă voie particulelor mici să se întoarcă în aer. O poți folosi pe orice suprafață, de la podea la tavan. Folosește o bandă elastică pentru a o atașa unui mop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.