Toată lumea vrea cele mai bune și mai proaspete alimente pentru sine și pentru toată familia, dar nu toată lumea poate să și meargă la magazin în fiecare zi. De aceea apare nevoia ca alimentele noastre să țină mai mult acasă.
Laptele care ține săptămâni întregi
Înainte să congelezi laptele, golește sticla puțin, fiindcă își va mări volumul. Congelează lapte proaspăt și nu pentru mai mult de 4-6 săptămâni.
Congelează ouăle în tăvița pentru gheață
Sparge ouăle, toarnă conținutul în tăvița pentru gheață, adăugând puțină sare sau zahăr, pentru a-i menține textura.
Păstrează-ți sosul favorit într-o pungă de congelat
Toarnă sosul rămas într-o pungă și înt-o oră va fi suficient de înghețat cât să-l tai șă-l adaugi la mâncare când ai nevoie.
Foile de salată înfășurate într-un prosop de hârtie vor rămâne proaspete mai mult timp
Umezeala în exces va fi absorbită de prosop, iar foile nu se vor usca pentru o săptămână.
Merele pot fi păstrate câteva luni
Merele rămân proaspete mai mult timp decât alte fructe. Nu le lăsa însă să se atingă, fiindcă se vor strica. Înfășoară-le în ziar, de pildă.
Păstrează morcovii în nisip pentru a-i menține proaspeți
Nisipul diminuează evaporarea apei și încetinește putrezirea.
Nu lăsa smântâna și cottage cheese să se strice întorcându-le invers
FOLLOW ME
Acestea vor rămâne proaspete de două ori mai mult dacă le întorci invers, pentru că se va crea un gol care împiedică bacteriile să crească.
Ceapa verde va rămâne proaspătă mai mult timp dacă o pui într-un pahar cu apă
Poți să o și tai, dacă vrei, și va continua să crească.
- Verdeața se păstrează cel mai bine în borcane de sticlă
Usturoiul, ceapa sau pătrunjelul își vor păstra aroma pentru o lună – nu se vor strica, nu se vor usca.
- Nu lăsa mierea să oxideze păstrând-o într-un borcan de sticlă
Depozitează mierea corect, dacă vrei să-și păstreze proprietățile benefice, într-un borcan întunecat de sticlă, ce are un capac strâns.