Toată lumea vrea cele mai bune și mai proaspete alimente pentru sine și pentru toată familia, dar nu toată lumea poate să și meargă la magazin în fiecare zi. De aceea apare nevoia ca alimentele noastre să țină mai mult acasă.
Laptele care ține săptămâni întregi

Înainte să congelezi laptele, golește sticla puțin, fiindcă își va mări volumul. Congelează lapte proaspăt și nu pentru mai mult de 4-6 săptămâni.
Congelează ouăle în tăvița pentru gheață

Sparge ouăle, toarnă conținutul în tăvița pentru gheață, adăugând puțină sare sau zahăr, pentru a-i menține textura.
Păstrează-ți sosul favorit într-o pungă de congelat

Toarnă sosul rămas într-o pungă și înt-o oră va fi suficient de înghețat cât să-l tai șă-l adaugi la mâncare când ai nevoie.
Foile de salată înfășurate într-un prosop de hârtie vor rămâne proaspete mai mult timp

Umezeala în exces va fi absorbită de prosop, iar foile nu se vor usca pentru o săptămână.
Merele pot fi păstrate câteva luni

Merele rămân proaspete mai mult timp decât alte fructe. Nu le lăsa însă să se atingă, fiindcă se vor strica. Înfășoară-le în ziar, de pildă.
Păstrează morcovii în nisip pentru a-i menține proaspeți

Nisipul diminuează evaporarea apei și încetinește putrezirea.
Nu lăsa smântâna și cottage cheese să se strice întorcându-le invers
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Acestea vor rămâne proaspete de două ori mai mult dacă le întorci invers, pentru că se va crea un gol care împiedică bacteriile să crească.
Ceapa verde va rămâne proaspătă mai mult timp dacă o pui într-un pahar cu apă

Poți să o și tai, dacă vrei, și va continua să crească.
- Verdeața se păstrează cel mai bine în borcane de sticlă

Usturoiul, ceapa sau pătrunjelul își vor păstra aroma pentru o lună – nu se vor strica, nu se vor usca.
- Nu lăsa mierea să oxideze păstrând-o într-un borcan de sticlă

Depozitează mierea corect, dacă vrei să-și păstreze proprietățile benefice, într-un borcan întunecat de sticlă, ce are un capac strâns.