8 semne că FOSTUL te ține pe loc! Cum să scapi de obsesiile trecutului

Ești într-o relație nouă, dar încă te gândești la o iubire din trecut? Există câteva semene care te pot lămuri dacă o relație din trecut te ține pe loc.

De obicei, avem tendința să încercăm să depășim traumele unei despărțiri printr-o nouă relație. Totuși, s-ar putea ca noua relație să nu te ajute prea mult și să fii în continuare cu gândul la o relație din trecut.

Iată 10 semne că fostul te ține pe loc și că ești obsedată de trecut:

1. Visezi cu ochii deschiși la o posibilă întâlnire

Dacă îți petreci timpul gândindu-te cum ar di să te întâlnești întâmplător cu fostul și te înfiorează numai gândul că v-ați putea îmbrățișa sau chiar săruta, sau îți construiești în minte dialoguri imaginare între voi doi, sunt șanse foarte mari să fii prinsă într-o obsesie toxică. Învață să lași trecutul în urmă și concentrează-te pe prezent.

2. Îl compari pe actualul iubit cu fostul

FOLLOW ME

Dacă simți nevoia să îți critici partenerul în funcție de calitățile fostului iubit și ți se întâmplă foarte des să te gândești că nu îți plac lucrurile pe care le face tocmai pentru că fostul le făcea diferit, este foarte clar că încă ești prinsă în vechea relație.

3. Te lași condusă de amintiri

Dacă te gândești la orice pas că pe acolo obișnuiai să mergi și cu fostul tău iubit și nu poți intra în niciun restaurant fără să te gândești care era felul lui preferat de mâncare de acolo, înseamnă că încă îl iubești.

4. Îl visezi

Visele sunt proiectate de subcoștientul tău, așa că indiferent de ceea ce crezi tu, dacă ți se întâmplă să-l visezi regulat pe fostul tău iubit, înseamnă că încă e stăpânul gândurilor tale, fie că îți dorești sau nu acest lucru.

5. Vrei să te răzbuni

Dacă noul tău prieten e doar un accesoriu pe care îl folosești pentru a-i atrage atenția fostului asupra faptului că încă ești foarte cuceritoare, ar trebui să reconsideri motivele comportamentului tău nejustificat. Această dorință de răzbunare nu te ajută să dovedești că ești mai bună.

6. Îl urmărești obsesiv pe rețelele sociale

Dacă îi verifici în fiecare zi contul de facebook sau instagram pentru a fi la curent cu tot ce face, e destul de clar că nu ai trecut peste el.

7. Păstrezi legătura cu prieteni comuni de la care încerci să obții informații

E mai mult decât ok să păstrezi legăturile de prietenie pe care le-ai creat în timp ce erați un cuplu, dar dacă le-ai rămas aproape prietenilor comuni doar pentru a afla ce mai face el și dacă are o iubită nouă, s-ar putea să nu fie chiar cea mai sănătoasă relație de prietenie cea în care ești implicată.

8. Îți dorești o aventură cu fostul

Dacă ești deja într-o relație, dar îți e dor de momentele din intimitate cu fostul, ar trebui să iei o decizie rapidă cu privire la persoana pe care o ai lângă tine. Nu ar fi deloc corect să te joci cu sentimentele cuiva, deși te gândești la altcineva.

0 comentarii pe “8 semne că FOSTUL te ține pe loc! Cum să scapi de obsesiile trecutului

  1. irina dorina says:

    sant o fata cu dizabilitatii,am 46 de ani si recunosc ca inca sant dependeta de trectul meu mie este foarte greu sa ma resemnez,chiar daca am umblat si la pshilog inca mai sufar dupa el atunci cind reapare in cale.,dupa care im revin.problemea mea este cum sa ma vindec de dragostea lui pt tot ceea ce mia facut cindva,adica am ramas cu o trauma usora.ca concluzie sant mindra de mine ca am reusit sa ma vindec de unele reactii fata de el ,dar nu pot sa uit ceea ce mia facut.poate sa fie si din cauza boli pe care o am va vultumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.