Toate mamele și-ar dori aceeași superputere: să țină timpul în loc

Mult ni s-a părut că a fost, puțin a mai rămas…

Zicea bine cineva „ce mică-i vacanța mare”, pentru că mi se pare că verile noastre trec în zbor. De săptămâna trecută primesc deja de la școala Alesiei lista de rechizite, iar pentru Bibi, nici nu-mi vine să cred că ne pregătim de liceu…

Spuneam în video-ul pe care l-am postat pe instagram că noi, părinții, numărăm ani, numărăm sentimente și ne-am dori, măcar puțin, să putem măsura copilăria în veșnicii de basm. 

LINK VIDEO

Mi se pare uneori că suntem atât de prinși în tumultul vieții cotidiene în vreme ce timpul nu mai are deloc răbdare cu noi. Zilele trec, copiii cresc și odată cu ei și grijile noastre. 

I-am lăsat peste vară mai mult decât de obicei la Sinaia, la părinții mei (pentru că în București era o căldură de neconceput) și de câte ori mergeam să îi iau eram șocată de cât de schimbați era. Și nu mă refer la zgârieturile de pe față sau genunchii juliți. Copiii mei parcă au crescut vara asta mai mult decât în toată viața lor. 

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Înțeleg că din momentul în care devenim mame rolul nostru este în fiecare zi să-i pregătim pentru ziua în care vor pleca de lângă noi și vor fi pe cont propriu. Doar că speram să fie mai departe ziua aceea și să nu ajung mai aproape de ea cu fiecare clipit..

Ca în fiecare an, am făcut și toamna asta o ședință foto cu copiii înainte să înceapă fiecare o nouă etapă: Alesia clasa a III-a, Bibi clasa a IX-a. O să mai profit de diminețile de drăgălășeală cu Nicholas, până la primăvară, când începe și el grădinița.

Vă sfătuiesc și pe voi să faceți astfel de poze în momentele importante, chiar și cu telefonul, pentru că le veți „răsfoi” cu drag.

 

 

Toate ținutele noastre sunt din H&M, din colecția nouă. După cum știți deja, îmi plac foarte mult produsele lor pentru copii, mai ales cele din colecția Conscious, care sunt realizate din materiale sustenabile.

Dacă sunteți deja membri ai Programului lor de Loialitate, aveți 20% reducere pentru articolele din departamentul copii în perioada 4-12 septembrie. De pe 4 până pe 7 septembrie oferta se aplică exclusiv în magazinele fizice, iar între 8 și 12 septembrie, atât în magazine, cât și online. 

Dacă nu sunteți membri ai programului, vă puteți înscrie foarte ușor pe site-ul H&M sau în aplicație. Mai multe informații găsiți aici sau la casele de marcat din incinta magazinelor H&M.

 

Aștept să îmi spuneți în comentariile de pe facebook cu ce gânduri așteptați începutul anului școlar, atât voi, cât și micuții voștri și cum zboară timpul pentru voi. Eu aș vrea să-l mai țin puțin în loc…

 

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

 1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
 2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
 3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
 4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.