10 TRUCURI de îngrijirea unghiilor pe care trebuie să le știe orice femeie

Manichiura este un ritual foarte special pentru femei. Sentimentul pe care îl ai atunci când unghiile tale sunt puternice, uniform tăiate și delicat vopsite este unul foarte plăcut. Nu e de mirare că femeile fac atâta caz când își rup o unghie.

Până la a avea unghii frumos pictate e important să ai unghii sănătoase și bine îngrijite.

Iată 10 sfaturi care te vor ajuta să ai unghii superbe în fiecare zi:

1. Nu uita să te hidratezi

Știm deja cât de importantă este hidratarea pentru pielea noastră și pentru păr. Pe același considerent funcționează și unghiile noastre și au nevoie de hidratare optimă. Cea mai la îndemână soluție pentru a avea unghiile hidratate mereu este o cremă pe bază de vaselină pe care să o aplici pe cuticule în fiecare seară. Alege o variantă travel size pe care să o ai la îndemână ori de câte ori îți simți unghiile uscate. Dacă vaselina nu se numără printre produsele tale preferate, același efect îl are și uleiul de cocos.

2. Nu folosi instrumente care nu au fost sterilizate

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Înainte și după ce îți faci manichiura, sterilizează instrumentele din trusa de unghii cu o dischetă demachiantă îmbibată în spirt. Dacă obișnuiești să-ți faci manichiura în saloane de înfrumusețare, asigură-te că ustensilele au fost dezinfectate corespunzător.

3. Nu-ți tăia cuticulele

Dacă îți tai cuticulele, vor avea un aspect inestetic atunci când vor crește. E sufcient să le împingi la baza unghiei cu multă blândețe.

4. Nu folosi lac de unghii vechi

Evită să folosești oja după ce s-a întărit, pentru că își va pierde din proprietăți. Dacă te gândești să rezolvi problema cu puțină acetonă, nu faci decât să înrăutățești lucrurile. Înainte de a aplica culoare, protejează unghiile cu o bază specială.

5. Nu păstra oja foarte mult timp pe unghii

Dacă oja început să sara pe la colțuri, cel mai bine e să ștergi unghiile și să aștepți măcar 12 ore până la o nouă aplicare. În acest fel, unghiile nu se vor mai îngălbeni.

6. Nu uita de vitamine

Dacă unghiile tale se rup și se exfloiază foarte ușor, este un semn clar că ai nevoie de vitamine. Pentru cele mai bune rezultate, încălzește pe bain-marin câteva picături de vitamina B sau E.

7. Pilește-ți corect unghiile

Cea mai frecventă greșeală pe care o fac femeile când vine vorba de folosirea pilei este mișcarea de înainte și înapoi. Alege o singură direcție și nu pilii unghiile imediat după duș, pentru că sunt mai fragile și se rup mai ușor.

8. Evită substanțele de îndepărtat oja pe baza de acetona

Acetona usucă foarte tare unghiile. Acesta este motivul pentru care ar trebui să optezi pentru un dizolvant fără acetonă care nu deteriorează unghiile la fel de rău.

9. Folosește lac de unghii

Fie că aplici un lac de unghii incolor sau unul colorat, acesta îți protejează unghiile și le întărește rezistența. Lacul incolor poate fi păstrat pe unghii pentru o periodă mai mare, dar e recomandat să-l îndepărtezi după 10 zile.

10. Nu-ți roade unghiile

Nu vei avea niciodată unghii frumoase dacă nu scapi de acest obicei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.