10 trucuri geniale pe care nu le-ai folosit încă

Atunci când viața devine foarte ocupată, poate să ți se pară mai puțin important să-ți păstrezi casa curate. Totuși, o casă curate e esențială pentru tine și familia ta, din mai multe motive:

Vei rezolva mai multe lucruri. Atunci când casa ta e murdară și dezorganizată, e dificil să te concentrezi la sarcinile pe care le ai de făcut. S-ar putea să îți distragă atenție și, la sfârșitul zilei, nu vei simți că ai realizat foarte multe.

Vei găsi lucrurile mai ușor. Ți-ai pierdut iar cheile și telefonul? Într-o casă curate vei petrece mai puțin timp căutându-le.

Vei fi mai creativ/ă. Spațiile curate îi permit minții să se relaxeze și să fie mai creative. Când ești înconjurat/ă de mizerie și dezordine, mintea ta se concentrează mai mult asupra haosului. Dacă ești o persoană creativă, o casă curată îți va permite să te concentrezi la proiectele tale.

Vei putea invita oameni în vizită. Nu e nimic mai jenant decât să întâmpini niște prieteni cu o casă murdară. S-ar putea chiar să nu mai chemi pe nimeni pe la tine niciodată. Nu lăsa o casă murdară să te oprească din a-ți petrece timpul cu oamenii dragi. Păstrează-ți casa curată și ordonată, astfel încât să-ți poți chema liniștit/ă prietenii la cină.
Curățeniae benefică pentru copii. Niciunui om nu îi face bine să trăiască în murdărie și mai ales nu copiilor. Cei care merg în patru labe ridică totul de pe podea și-l bagă în gură. De asemenea, sănătatea lor poate fi afectată de mucegai și bacterii. Pentru sănătatea tuturor membrilor ai familiei, menține-ți casa curată.

Vei dormi mai bine. Nu e nimic mai relaxant decât să te arunci într-un pat cu așternuturi curate și să-i spui noapte bună unei case ordonate. Te vei odihni mult mai bine dacă știi că nu trebuie să te trezești într-o casă unde e haos.
Acestea fiind zise, iată câteva trucuri care te vor ajuta să îți faci puțină ordine prin casă într-un mod simplu și rapid:

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

1. Pune o pungă pentru gunoi în litiera pisicii, apoi umple-o cu nisip. . Astfel, o să îți fie mult mai ușor apoi să cureți cutia.1-3-641x1200-6337241

2. Dacă vrei ca baia ta să miroasă frumos, adaugă câteva picături din uleiul tău esențial favorit pe partea interioară a rolei de hârtie igienică.

3-4-7168672
3. Pentru un miros plăcut în timpul aspiratului, e suficient să torni niște dero în săculețul pentru praf.

4-4-3861260
4. Demachiantul te poate ajuta să scapi de resturile de adeziv rămase de la etichete.

6-3-6826666
5. Pune mostre de parfum de la magazine printre hainele curate din dulap, astfel încât acestea să miroasă frumos.

7-3-7142682
6. Pune câteva mirodenii în chiuvetă și spal-o, îndepărtându-le cu apă fierbinte pentru a-ți face bucătăria să miroasă frumos. Scorțișoara e cea mai bună opțiune.

9-2-3753346
7. Dacă se întâmplă să rămâi vreodată fără apă caldă acasă, poți rezolva problema pornind mașina de spălat la 90 de grade și redirecționând tubul de drenaj în cadă.

Bonus: După atâta curățenie, meriți o seară relaxantă. Dacă pantofii tăi preferați te bat și nu mai ai niciun plasture, poți folosi cu încredere un absorbant:

2-3-595x1200-2575325

sursa: brightside.me

 

Citește și: 25 de modalități geniale prin care să-ți organizezi casa

Dacă găsești modalitatea potrivită de a-ți organiza casa, îți va plăcea să trăiești și să muncești acolo, să îți chemi prietenii sau partenerul chiar și în cel mai mic apartament. În plus, o casă ordonată te ajută să ai o stare pozitivă și să te poți concentra la ce ai de făcut.

Iată cum să depozitezi lucrurile din cauza cărora pare că e dezordine. E foarte simplu:

Bucătăria

1. Folosește o tijă pentru a agăța detergenții sub chiuvetă


2. Un suport metalic pentru cuțite


3. Tije pentru a sorta lucrurile pe rafturi


4. Poți ține foliile pentru gătit într-un suport de dosare obișnuit


5. Suportul de reviste e perfect și pentru capacele oalelor


6. Folosește cutii magnetice pentru a depozita condimentele pe ușa frigiderului


7. Depozitarea verticală a argintărie te ajută să economisești spațiu


8. Păstrează alimentele vrac în recipiente etichetate


9. Un suport pentru vase suspendat va economisi spațiul de pe blat și din dulap


10. Un raft suplimentar e mereu folositor.

Dulapul

1. Folosește umerașe pentru pantaloni ca să îți depozitezi cizmele înalte


2. Un suport pe perete poate fi ideal pentru pantofii tăi favoriți


3. Rafturile împărțite sunt bune pentru lucrurile care nu trebuie puse pe umerașe


4. Mereu e frumos să-ți vezi toți ochelarii pe un umeraș


5. Pune gențile de mână pe cârlige


6. Bijuteriile nu se vor mai încurca dacă le organizezi cu ajutorul unor cârlige cu adeziv


7. Prinde suportul de rufe de tavan, ca să fie mai confortabilă uscarea


8. Depozitează-ți brățările pe sticle


9. Dacă ți-e frică să nu spargi sticla, folosește un suport pentru prosoapele de hârtie


10. Tuburile din plastic sunt bune pentru depozitarea eșarfelor și a cravatelor

Baia

1. Combină barele pentru prosoape cu niște coșuri pentru a-ți păstra accesoriile esențiale de baie


2. Ar fi o idee bună să-ți păstrezi periuțele de dinți într-un dulap


3. Păstrează-ți lucruri precum agrafele de păr sau pensetele pe o bandă magnetică


4. Obiectele mai rar folosite pot sta foarte bine pe un raft deasupra ușii

5. Ține-ți cosmeticele la îndemână cu ajutorul unui panou magnetic

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.