10 trucuri prin care să îți păstrezi HAINELE în stare bună mai mult timp

Deteriorarea articolului vestimentar preferat poate fi cu adevărat dureroasă. De cele mai multe ori tinzi să dai vina pe producător și să pui la îndoială calitatea piesei. Crezi că ai suficientă grijă de hainele tale, sau că nu necesită neapărat o grijă specială. În schimb, poți deteriora chiar tu anumite piese prin niște obiceiuri comune. Partea cea mai proastă e că nu ești conștient de asta decât atunci când bluza preferată își pierde elasticitatea.

Iată cum îți strici hainele fără să îți dai seama!

1. Nu scoți hainele din pungile de plastic după ce le iei de la curățătorie

Sunt anumite haine pe care îți e greu să le speli acasă din cauza texturii dificile sau a unor pete greu de scos. De aceea e în regulă să apelezi la o spălătorie. Trebuie să fii conștient că hainele vor fi acolo supuse unui tratament chimic, dar dacă le lași și pentru o perioadă îndelungată în pungile de plastic în care le iei de la spălătorie, calitatea lor v avea de suferit. În pungă rămân resturi de substanțe chimice care continuă să acționeze asupra țesăturii. Așa că scoate hainele imediat și pune-le într-un spațiu aerisit.

2. Împăturești hainele din piele

Pielea este un material care se întreține diferit față de restul hainelor din garderobă. Așa că nu îți împături articolele din piele lângă celelalte haine. Împăturirea afectează structura pielii. Dacă pielea nu e purtată pentru mai mult timp, poate deveni rigidă la următoarea purtare. În schimb, poți folosi umerașe.

FOLLOW ME

3. Așezi articolele din piele unele peste altele

Așa cum am menționat mai sus, pielea se comportă diferit față de alte materiale. Mare atenție ar trebui să ai atunci când vrei să așezi un articol din piele peste altul din același material. O piele lucioasă e foarte sensibilă la căldură și se poate lipi de alte articole din piele cu care intră în contact, iar apoi se pot rupe sau se poate produce un transfer de culoare.

4. Lași gențile atârnate prin casă

Dacă te bucuri de o gamă variată de genți, cu siguranță ai întâmpinat probleme de depozitare. Însă dacă nu îți pui gențile în dulap și le atârni prin casă, curelele se pot slăbi iar geanta ta preferată nu va mai arăta la fel.

5. Nu închizi fermoarele

Ai mare grijă la fermoare, mai ales când pui la spălat hainele. Fermoarele deschise se pot prinde de celelalte haine sau se pot agăța de cuvă. Nu neglija nici gențile și încălțămintea, pentru că dacă nu le porți pentru mult timp și le lași cu fermoarele desfăcute își pot schimba forma.

6. Ții hainele mulate pe umeraș

Hainele mulate sunt destul de dificile când vine vorba de depozitarea lor. Probabil te gândești să le pui pe un umeraș din diverse motive, dar este greșit. Puse pe un umeraș, acestea se pot lărgi, iar umerii lor se pot lăsa.În schimb împăturește-le și pune-le într-un sertar.

7. Usuci toate hainele pe sârmă sau pe uscător

Deși poate părea surprinzător, nu pentru toate hainele se pot usca astfel. Există anumite haine , mai sensibile, care se pot lărgi dacă le agăți cu clești și își pot pierde forma. Poți să le pui la uscat pe un umeraș.

8. Nu îți cureți încălțămintea

Deși nu pare un aspect foarte important, curățarea adidașilor și a pantofilor e foarte importantă. Fie că folosești cremă, fie că folosești doar o cârpă, e important să ții praful și murdăria departe pentru a mări durata de viață a încălțămintei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.