5 trucuri ca să păstrezi alimentele proaspete

Felul în care păstrezi alimentele în frigider ar putea să-ți influențeze viața mai multe decât crezi. Ți s-a întâmplat vreodată să aștepți cu nerăbdare să ajungi acasă și să mănânci ceva bun, dar să constați că nu mai e comestibil?

E foarte important să înveți să păstrezi alimentele în frigider în mod corect pentru că astfel vei putea avea întotdeauna mâncarea proaspătă și nu te vei mai afla în situația în care să fii nevoit să arunci ceea ce ai în frigider. Totodată, alimentele care nu sunt păstrate așa cum trebuie îți pot afecta sănătatea și îți pot provoca chiar și toxiinfecții.

Cum să depozitezi alimentele corect:

Trebuie să știi că, în general, temperaturile frigiderului sunt mai ridicate pe rafturile de pe ușă și scad de jos în sus. Așadar, pe rafturile de sus ar trebui păstrate alimentele care nu au nevoie de o temperatură atât de scăzută, cum ar fi mezelurile, brânzeturile, untul și iaurtul. Ouăle ar trebui păstrate pe sertarul din mijloc și se recomandă păstrarea lor în carton. La fel și mâncarea gătită. Carnea crudă și laptele ar trebui depozitate la temperatura cea mai scăzută, deci pe raftul de jos.  Borcanele, sosurile și condimentele pot fi păstrate pe rafturile laterale.

Există bineînțeles și frigidere cu tehnologii care reglează variațiile de temperatură astfel încât alimentele să se afle mereu la temperatura optimă. Acesta este unul din motivele pentru care îmi place la nebunie gama combinelor frigorifice Fresh No Frost. Așa nu trebuie să-mi fac griji cu privire la locul în care așez alimentele și, mai ales, unde le așează copiii de-a valma.

Cum să depozitezi fructele și legumele

FOLLOW ME

Fructele și legumele ar trebui păstrate în compartimentul de jos pentru că au nevoie de mai multă umiditate. Nu spăla legumele sau fructele înainte să le pui în frigider pentru că se vor altera mai repede. Nu depozita legumele sau fructele în pungi de plastic, ci în pungi de hârtie. Nu pune niciodată în același loc fructe și legume, pentru că multe fructe (de exemplu merele) eliberează un hormon natural numit etelină care duce la alterarea alimentelor cu care intră în contact.

De ce trebuie să păstrezi alimentele ambalate 

Fie că e vorba de mâncare gătită, iaurturi, fructe, pâine, carne, brânzeturi sau prăjituri, toate alimentele ar trebui să fie ambalate sau puse în recipiente speciale pentru a nu „prindă miros”. Există alimente care pot influența foarte rapid gustul altor preparate și sunt sigură că nu ai vrea să mănânci o bucățică de tort cu gust de piftie.  Mirosul nu este singurul lucru care ar trebui să te îngrijoreze. Există și riscul ca alimentele neambalate să intre în contact unele cu altele și să se contamineze.

Cum se ambalează corect mâncarea în frigider

Încearcă să păstrezi alimentele în ambalajul original pe cât de mult posibil. Toate resturile de mâncare ar trebui puse în ambalaje etanșe la maxim două ore de la preparare. Eu una prefer caserolele din sticlă atunci când vine vorba de depozitare și am renunțat la multe dintre cele de plastic, pentru că păstrează mai bine alimentele, sunt mai ușor de curățat și mai practice.

De ce trebuie să ții cont atunci când alegi un frigider

Normal că atunci când ne alegem frigiderul principalul scop este să păstrăm alimentele cât mai proaspete și să ne facă viața cât mai ușoară. Vă amintiți de frigiderele pe care le avem în copilărie, când mamele noastre scoteau toată mâncarea și stăteau ore în șir să decongeleze și să curețe?

Acum nu mai e cazul de așa ceva. Combinele Frigorifice Fresh No Frost de la Whirlpool păstrează proaspătă mâncarea pe o perioadă îndelungată de timp, detectează și recuperează variațiile de temperatură pentru a crea un mediu ideal pentru alimente, iar datorită tehnologiei Total No Frost care sigură o răcire omogenă, nu trebuie să vă faceți griji din cauza formării gheții. Pe lângă asta, datorită compresorului invertor, putem minimiza și costurile pentru energia electrică. Sună bine, nu?

Acum că v-am povestit de ce sunt o mare admiratoare a tehnologiilor Whirlpool Fresh Lock, Freeze Lock și FreshBox, aștept să-mi spuneți ce contează pentru voi atunci când alegeți un frigider, dar și ce trucuri mai aveți pentru a păstra alimentele proaspete.

 

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.