11 lucruri FASCINANTE descoperite de oamenii de știință

Stiința nu incetează să ne surprindă cu ceva nou în fiecare zi. Privește cele mai interesante lucruri din diferite zone:

1. Cântecele balenelor se aseamănă cu muzica jazz

Cercetătorii de la  Universitatea din California de la Merced au dezvoltat o metodă specială pentru analizarea și compararea diferitelor sunete – de la discursurile umane la furtuni și tunete. Rezultatele au arătat că limba balenelor este similară structurii muzicii jazz, iar sunetele tunetului seamănă cu simfoniile clasice.

2. Cea mai atractivă parte a corpului unei femei
Un grup de oameni de știință europeni au descoperit că bărbaților li se pare atractiv modul în care o femeie își poate arcui spatele.  În timpul experimentului, bărbaților li s-au arătat diferite modele tridimensionale ale unei figuri feminine și li s-a cerut să le evalueze atractivitatea. Rezultatul a fost unul neașteptat, oamenii de știință observând că acea parte a spatelui care se curbează a fost cea mai votată parte a corpului.

3. Oase din polietilena

Cercetătorii de la  Universitatea Tehnologică Națională de Cercetare „MISiS” au dezvoltat un material pe baza căruia este posibilă crearea unui înlocuitor rezistent la uzură și sigur pentru oase, articulații și mușchi. Este greu de crezut, dar din polietilena, care este asociata cu pungile de la supermarket, ei vor face proteze de cea mai buna calitate.

FOLLOW ME

4. Păsări bone

Oamenii de știință au observat că unele păsări monogame, în loc să „aibă copii”, ajută la îngrijirea străinilor. Ele fac acest lucru pentru a primi ceva la schimb: după ce puii au crescut și au zburat în căutarea unei noi locuințe, drepturile asupra teritoriului abandonat au trecut la „bone”. Aparent, păsările sunt capabile să construiască relații comerciale.

5. Mașinile și motocicletele zburătoare

Motocicleta zburătoare Scorpion-3 este deja utilizată de polițiștii din Dubai. De asemenea, există și o mașină zburătoare cu abilitatea de a decola și a ateriza pe verticală. Poate că în viitor vom avea șansa de a învinge blocajele de trafic.

6. Pești cu sentimente

Grupul internațional de oameni de știință a dovedit pentru prima dată că peștele are stări emoționale ca răspuns la un stimul extern. În timpul studiului, oamenii de știință au supus peștii la diferite tipuri de stres și au măsurat nivelul hormonilor.

7. Descoperirea unei planete uriașe

Oamenii de știință au găsit cea mai mare planetă din universul celor cunoscute oamenilor. Un gigant de gaz numit NGTS-1b dezaprobă teoria existenței formării planetare. Se pare că Universul ascunde o mulțime de surprize.

8. Costum de protecție împotriva exploziilor

Oamenii de știință ruși au dezvoltat un adevărat costum de super-erou , care protejează corpul uman de explozii.

9. Saliva umană vindecă rănile

Oamenii de știință chilieni au demonstrat că peptida histidină-1  din saliva umană ajută rănile să se vindece rapid. Acest lucru era presupus încă din copilărie. Poate că în curând această substanță va fi folosită în medicină.

10. Secretul tinereții veșnice

Cercetătorii de la Colegiul Medical Albert Einstein au descoperit că îmbătrânirea poate fi încetinită prin eliminarea cantității de hipotalamus.

11. Plantele au sentimente

Oamenii de știință europeni au descoperit faptul că pomii simt și se tem de saliva animalelor. În plus, plantele încep să reziste și să dezvolte activ taninuri care resping apetitul căprioarelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.