11 TRUCURI PRACTICE și SIMPLE care te vor ajuta să faci o cameră să pară mai MARE

E adevărat că nu putem muta pereţii cu o mişcae a mâinii, dar putem crea iluzii optice care vor mări chiar și cele mai mici spații de locuit. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți transformi camera, indiferent cât de înghesuită pare momentan:

1. Într-un mediu luminos, o podea colorată te ajută să „depărtezi” pereții și să faci camera să pară mai înaltă și mai largă.

2. Alege o culoare strălucitoare și saturată nu numai pentru podea, ci și pentru tavan, astfel încât camera să pară mai largă. Ține însă cont că acest lucru va face ca tavanul să pară și mai jos.

3. Camera vă părea mai aerisită dacă peretele din spate și podeaua vor fi de aceeași culoare.

4. Aceeași schemă de culoare pe peretele din spate și pe tavan va face camera să pară mai mare, de asemenea, dar îi va reduce adâncimea.

FOLLOW ME

5. Poți „depărta” pereții unei camere dacă reduci adâncimea unei camere. Acest lucru poate fi îndeplinit dacă folosești o culoare strălucitoare pentru a evidenția peretele din spate.

6. De asemenea, poți reduce amploarea și să mărești adîncimea folosind o culoare saturată pentru pereții laterali ai camerei.

7. Dacă problema e un tavan prea jos, poți remedia situația alegând culori strălucitoare, saturate, pentru peretele din spate și pereții laterali.

8. Nu e nevoie să alegi culori strălucitoare pentru a da impresia de spațiu. Și tapetul poate ajuta. Pentru o cameră mai spațioasă, folosește un tapet deschis la culoare.

9. În unele camere, tavanul poate să pară prea sus. Dungile orizontale îl vor „coborî” și vor reduce puțin adâncimea camerei.

10. Dungile verticale vor avea efectul invers – vor „ridica” un tavan jos.

11. Dacă vrei ca o cameră să pară mai largă și să-i reduci adâncimea, poți obține efectul dorit cu ajutorul unor dungi orizontale pe podea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.