12 ALIMENTE benefice pe care le mâncăm în mod GREȘIT

Astăzi te vom învăța câte ceva despre alimentele care probabil ți se par banale și despre care crezi că știi totul, dar care sunt extrem de importante pentru sănătate, precum și despre cum ar trebui să le mănânci pentru a putea beneficia pe deplin de proprietățile lor.

1. Hrișca

Hrișca este bogată în fier, iar laptele conține mult calciu. Separat, totul duce la un rezultat cât mai benefic și sănătos. Împreună nu fac, totuși, o echipă prea buna. Nu le amestecați!

2. Cartofii

Cartofii sunt bogați în potasiu, fier, fosfor și vitamina C. Astfel, nu am avea cum să nu îi recomandăm. Însă, dacă aceștia devin verzi, cel mai probabil au acumulat toxine și ar fi mai bine să îi refuzați.

3. Kiwi

FOLLOW ME

Acest fruct este extrem de sănătos, deoarece conține multe vitamine, precum: vitamina C, K, E, fibre, magneziu, fosfor, potasiu. Poate trata anumite boli, precum gripa, bolile respiratorii sau cele cardiovasculare. Noi îți recomandăm băuturile (smoothie) din acest fruct.

4. Morcovii

Se știe faptul că morcovii sunt necesari pentru o vedere cât mai bună. Pentru efectele dorite, este de preferat să îi consumi fierți, nu cruzi. Acest lucru ajută și la digestie.

5. Vinetele

În timpul procesului de coacere, nivelul de potasiu crește, iar nitrații se scurg.

6. Sparanghelul

Dacă prăjești sparanghelul timp de 5-7 minute, vei salva mult mai multe vitamine și antioxidanți decât dacă-l prepari la aburi. Apropo, atunci când îl fierbi, vitamina C, pentru care este cunoscut sparanghelul, se dizolvă în apă.

7. Varza

Atunci când o gătești, carotenul și antioxidanții din varză dispar. Dar, în procesul de acrire, conținutul de vitamina C crește de 3 ori mai mult și se formează acidul lactic.

8. Usturoiul

Acesta trebuie consumat în bucăți mari. Cel mai bine este să-l tăiați pe jumătate. Usturoiul ajută la prevenirea cancerului și menține imunitatea.

9. Cereale

Deși majoritatea oamenilor sunt obișnuiți să le consume cu lapte, este momentul să vă dezamăgesc. Amestecul acestor două alimente nu este deloc benefic. Componentele cerealelor, intrând în contact cu amestecul de calciu și magneziu al laptelui reușesc să formeze un mix greu de digerat.

Știu că este greu să renunțați la acest tip de mic dejun, preferat în special de copii, dar consumul de cereale simple vă va fi mult mai benefic.

10. Roșiile

Roșiile au proprietăți mult mai puternice atunci când sunt gătite. Chiar dacă în urma acestui proces se pierde din vitamina C, crește conținutul de licopen. Acesta nu doar oferă culoarea roșiei, ci este și un puternic antioxidant, ce previne bolile cardiovasculare și inflamatoare.

11. Dovleacul

Este bogat în betacaroten și are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante. Este indicat să consumați și semințele sale, care conțin lecitină, minerale, proteine și multe altele.

12. Ceaiul negru

Ceaiul negru este extrem de benefic pentru piele, păr, pentru sistemul osos, prevenind chiar și stresul. Trebuie băut simplu!
Sperăm ca informațiile oferite să fie de folos și să aducă o schimbare în viețile voastre! Mâncați sănătos și veți trăi sănătos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.