12 beneficii ale apei plate cu lămâie. Te scapă de următoarele afecțiuni

Apa plată cu lămâie este una dintre cele mai populare băuturi. Nu doar că te răcorește pe această vreme caniculară, dar are și beneficii pentru sănătate. Această băutură este foarte cunoscută pentru proprietățile sale în curele de slăbire.

12 beneficii ale apei plate cu lămâie. Te scapă de următoarele afecțiuni

1. Te scapă de coșuri
Șterge-te pe față cu un disc demacheant înmuiat în suc de lămâie. Acest remediu natural va elimina impuritățile de pe față și excesul de sebum. Nu uita că totodată trebuie să cureți și zona gâtului și a decolteului.

2. Pietre la rinichi

Lămâia conține citrat, o sare a acidului citric care împiedică formarea pietrelor de calciu. Citratul poate, de asemenea, să descompună pietre mici, permițându-le să treacă mai ușor.

3. Creșterea imunității

În calitate de antioxidant, lâmâia este plină de vitamina C. Poate spori imunitatea în lupta cu gripa și răceala. Are puternice proprietăți antibacteriene și antivirale, din acest motiv se recomandă un consum regulat pe timpul iernii.

FOLLOW ME

4. Surplusul de greutate

Nivelul zahărului în sânge se reglează datorită vitaminelor din lâmâie. Este bogată în pectină care îmbunătățește digestia și stimulează secreția bilei.

5. Probleme cu pancreasul

Este sufient să bei apă cu lămâie în timpul mâncării.

6. Răceala și gripa

Vitamina C funcționează după principiul unui antioxidant natural, cu proprietăți antibacteriene.

7. Unghii fragile

Atât prin degresarea unghiilor cu sucul de lămâie, dar și prin consumarea acestuia pe cale orală face unghiile mai rezistente și elimină petele albe.

8. Intoxicațiile

Apa cu lămâie te ajută să reduci simptomele unei intoxicații alimentare și îți restabilește digestia. Elimină greața și durerile musculare sau de cap aferente.

9. Fibromialgia

Această maladie prezintă senzația acută de epuizare, iar sucul de lămâie îți oferă energia necesară pentru a reduce acest simptom.

10. Inflamațiile

Lămâia neutralizează aciditatea, oprind procesele inflamatorii.

11. Durerile de mușchi după antrenamente

După un antrnament obositor este recomandat să bei apă cu lămâie. Efectul lactic se va elimina și astfel se vor ameliora sau vor dispărea complet durerile musculare.

12. Durerile de articulații și inflamațiile

Acidul uric acumulat în articulații se reduce consumând apă cu lămâie. De altfel, consumul regulat al acestei băuturi previne apariția artritei și a inflamațiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.