6 beneficii surprinzătoare ale roșiilor pentru sănătate și ten

Cele mai bune produse pentru sănătatea și pielea ta se găsesc chiar în frigiderul tău. Probabil, chiar acum. Roșiile cu care faci salate delicioase sau supe răcoritoare, pot fi cele mai bune prietene ale tenului tău!

Dacă le folosești doar în bucătărie, pe post de ingredient proaspăt, e cazul să afli despre beneficiile lor ascunse – fac miracole pentru ten.

Haideți să le luăm pe rând.

Probabil știți de bogăția cea mai cunoscută a roșiilor – antioxidanții. Roșiile conțin 4 din cei mai importanți carotenoizi – licopen, luteină, alfa-caroten și beta-caroten – , licopenul fiind cel mai puternic antioxidant. Să nu uităm și de vitamina E și C, precum și de flavonoizi (chercetină).

tomatoes-681462_1280-1024x682-7857233

Ceea ce nu știați este că licopenul protejează împotriva razelor UV și a acțiunii lor distrugătoare. Pe lângă faptul că roșiile sunt ca loțiunea ta cu SPF pentru organism, antioxidanții reduc și stresul oxidativ, ceea ce permite celulelor să se regenereze rapid și să lupte împotriva îmbătrânirii. Cu alte cuvinte, roșia este un produs anti-aging din interior.

Mulți nu se opresc însă aici. Roșiile au devenit componentă principală în multe produse de beauty iar dacă nu ați văzut încă unele pe placul vostru, puteți să preparați astfel de loțiuni acasă.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Încercați un cleanser din pastă de tomate diluată cu apă și suc de roșii sau bucăți de roșii pentru un produs anti-acnee. Desigur, cea mai la îndemână variantă rămâne masca facială cu roșii, homemade, pentru o strălucire naturală.

0 comentarii pe “6 beneficii surprinzătoare ale roșiilor pentru sănătate și ten

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.