12 greșeli pe care le faci când speli hainele

Pentru a avea haine frumoase și imaculate, trebuie să înveți să le speli corect, căci există niște greșeli mărunte pe care de multe ori le ignorăm.

Din păcate, aceste greșeli îți pot ruina hainele dacă nu le iei în seamă la timp:

1. Sortarea necorespunzătoare. În afară de a ține cont de culoare, trebuie să acorzi o atenție deosebită și tipului de țesătură. De exemplu, hainele  de lână ar trebui spălate separat și NICIODATĂ nu ar trebui să amesteci prosoapele cu hainele realizate din fibre sintetice.

2. Folosești prea mult detergent. Acest lucru poate duce la obținerea de prea multă spumă, care poate colecta murdăria în locuri strâmte, precum  gulerul. În acest mod, hainele vor fi tot murdare și nu e rezultatul pe care ți-l doreai, nu?

1-12-3177926

3. Nu acorzi atenție fermoarelor. Înainte de a fi băgate la spălat, fermoarele trebuie închise pentru a nu agăța alte haine.

4. Închizii nasturii hainelor. Nasturii ar trebui să rămână deschiși, altfel se pot desprinde.

FOLLOW ME

5. Utilizezi prea mult înălbitor. Înălbitorul face ca țesăturile să devină mai puțin durabile și se pot rupe cu ușurință.

2-9-7050369

6. Speli costumele de baie în mașina de spălat. Costumele de baie, precum și alte haine făcute din spandex sau elastan nu ar trebui spălate în mașina de spălat. Acestea ar trebui spălate manual în apă rece.

3-11-9632215

7. Folosești un singur ciclu pentru perne și pături. Dacă speli pernele și păturile în mașina de spălat, alege să faci 2 spălări, pentru că spuma poate rămâne în interiorul pernei.

8. Speli hainele fără să le sortezi.

9. Folosești balsam de rufe pentru prosoape. Balsamul are niște compuși care reduc capacitatea de absorbție, așa că nu ar trebui să le folosești pe prosoape.

4-12-7684301

10. Pui prea mult haine în mașină în același timp. Nu ar trebui să supraîncarci mașina de spălat, deoarece poate duce la o defalcare.

5-7-2360714

11. Utilizezi detergenți foarte scumpi. Pentru mulți dintre detergenții folosiți, există mulți înlocuitori de uz casnic ieftini:  sare poate face haine arata mai luminoase și creta ajută la eliminarea petelor. Sucul de lămâie poate fi folosit pentru a face haine mai moi și mai aromat.

6-6-3173565

12. Nu acorzi suficentă atenție cuvei. Nu închide mașina de spălat după ciclul, și dă-i timp să se usuce. O dată pe lună rulează un ciclu de curățare cu apă caldă și oțet.

7-7-6248245

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.