12 lucruri INCREDIBILE din Japonia care ar trebui să fie în orice țară

Japonia este o țară minunată, cu peisaje frumoase și o cultură unică. Japonezii sunt și oameni foarte inventivi, cărora le place să creeze lucruri pe care nu le vei mai găsi în altă parte.

Iată câteva lucruri inventate în Japonia ce sunt atât de ingenioase încât ar trebui să existe în fiecare țară:

Benzinării unice

În Japonia, furtunul pentru alimentare vine de deasupra. Astfel șoferii nu se confruntă cu situația în care nu pot ajunge la rezervorul mașinii.

Automate speciale

FOLLOW ME

Japonezii au inventat automate care vând nu numai chipsuri și ciocolată, ci și cartofi prăjiți, ouă fierte, paste și mâncare pentru animalele de companie.

Doze pentru nevăzători

Și nevăzătorii vor să știe ce beau. Japonezii s-au gândit la asta, de aceea toate dozele din țară au numele scris în braille deasupra.

Scaunul care îți ține geanta

5-scaun-2624933

O geantă care cade mereu de pe scaun este unul dintre cele mai enervante lucruri din lume. Japonia a rezolvat problema inventând un scaun cu un mâner special.

Trenuri în care există spa pentru picioare

Chiar nu vei mai vedea așa ceva în altă parte! Îți poți lua bilete pentru trenuri suburbane speciale ce au băi cu apă caldă pentru picioare pentru a mai scăpa de stres și pentru a te relaxa în timpul navetei.

Ți se oferă șervețele gratis pe stradă

7-servetele-8892029

Nu te-ai simțit bine în ultima vreme? Revino-ți și ia și aceste șervețele. Așa stă treaba în Japonia! Le dau gratis!

Uși de taxi automate

Încă o dovadă că japonezilor le plac lucrurile automate. Majoritatea taxiurilor din Japonia au uși automate și nu vei mai fi acuzat că le trântești.

Drumuri muzicale

În Japonia există câteva drumuri unde poți auzi o melodie plăcută când treci pe-acolo cu mașina. Asemenea lucruri mărunte îți fac călătoriile lungi mai distractiv.

Un sistem pentru anunțuri publice

Acesta este folosit pentnru a-i informa pe oameni în legătură cu urgențele, precum cutremurele sau tsunami. Când totul e bine, emite muzică plăcută și le atrage atenția copiilor când e timpul să meargă acasă.

Șansa de a dormi la muncă

Ce faci când te simți somnoros la muncă după ora prânzului? Japonezii au decis că nu are rost să te lupți cu această nevoie de bază și au dat tuturor dreptul legal să doarmă la muncă. Se cheamă „inemuri”, ceea ce înseamnă că ești „prezent în timp ce dormi”.

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.