12 lucruri pe care bărbații și femeile le fac DIFERIT

Bărbații și femeile pot fi foarte diferiți. Se poate vedea asta atât la lucrurile mărunte, cât și la cele importante. Ține minte, nu e nevoie să te îngrijorezi prea mult din cauza acestor diferențe – din contră, ar trebui să ne bucurăm că există. După cum se spune, contrariiile se atrag, iar asta e ccea ce creează magia pe care o știm sub numele de dragoste.

Iată câteva exemple:

1. Se dezbracă diferit

Cel mai adesea, bărbații își duc mâinile în spatele umerilor, trăgându-și bluza de pe spate folosindu-se de guler. Femeile își încrucișează brațele în față, scoțându-și hainele apucându-și manșetele și întorcându-le apoi pe dos. Bărbații pot folosi ambele metode, dar femeile o folosesc numai pe ultima. Asta se întâmplă fiindcă hainele femeilor sunt mai strâmte, iar metoda „masculină” pur și simplu nu ar funcționa.

1-dezbraca-7199672

2. Își arată mâinile într-un mod diferit

Dacă sunt puși să facă asta, bărbații (numai dacă nu au nimic de ascuns) îți vor arăta mereu palmele, în timp ce femeile, din anumite motive îți oferă dosul palmei.

FOLLOW ME

3. Își amintesc informația diferit

Memoria unei femei e ca un dulap imens, cu o mulțime de rafturi pe care totul e în ordine. Ea va reține informații despre toți cei pe care îi întâlnește și tot ce se întâmplă. Bărbații, în schimb, își vor aminti doar lucrurile pe care ei le consideră cu adevărat importante.

4. Cască diferit

Cel mai adesea, bărbații își acoperă gura cu pumnul când cască, în timp ce femeile își folosesc palma deschisă – probabail pentru că e considerat a fi un gest mai elegant și mai „feminin”.

2-casca-9390877

5. Aud sunetele în mod diferit

Femeile au un auz mai ascuțit, fiind experte în receptarea sunetelor de înaltă frecvență. În mod uimitor, femeile sunt „programate” să audă plânsul unui copil sau o pisică ce miaună pe undeva. Oricum, la fel de fascinant e că bărbații pot spune din ce direcție vine sunetul mai bine decât femeile.

6. Se așează

Femeile stau, de obicei, cu picioarele încrucișate, adesea înfășurându-le unul în jurul altuia. Bărbații preferă să stea mai împrăștiat, cu genunchii cât mai îndepărtați. În parte, asta se datorează hainelor – nu ar fi o idee bună ca o femeie să stea ca un bărbat dacă poartă o fustă scurtă. Pentru bărbați, pe de altă parte, poziția ține de evoluție: aceasta este poza tipică a masculului alfa.

3-asezati-7286673

7. Disting între dreapta și stânga în mod diferit

Bărbații nu le încurcă niciodată, din moment ce partea lor cea mai activă de creier e ori emisfera dreaptă, ori cea stângă – niciodată ambele. Femeile se uită de obicei la un inel sau se gândesc cu care mână scriu, pentru a își reaminti.

8. Văd diferit

Ochii bărbaților sunt ca un binoclu, viziunea lor e de tip tunel (văd clar în față și departe ) – vederea unui vânător capabil să își urmărească prada. Femeile au o viziune periferică. S-a spus că acesta ar fi rezultatul faptului că o femeie trebuie să vadă cât mai mult din ce e în jurul ei, pentru a fi atentă la copii și pentru a detecta rapid pericolele. Aceste diferențe pot avea consecințe serioase: companiile de asigurări pretind că e mai puțin probabil ca femeile să fie implicate în accidente rutiere în care mașina e lovită dintr-o parte. E posibil însă să își zgârie mașina încercând să parcheze paralel.

9. Își leagă halatele de baie în mod diferit

Femeile își leagă halatul strâns în jurul taliei, iar bărbații în jurul șoldurilor. Unii spun că asta se întâmplă fiindcă femeile vor să își evidențieze mereu silueta, alții cred că așa le e comfortabil.

5-halate-7075139

10. Interpretează sentimentele în mod diferit

Se spune că o femeie poate interpretat semnale vizuale, verbale și de tot felul aproape instantaneu. Când o femeie intră într-o cameră plină de necunoscuți, va putea spune cine se înțelege cu cine și care e dispoziția fiecăruia. Când un bărbat intră într-o cameră, va scana rapid mediul, se va uita după ieșiri, va căuta fețele familiare și va încercă să își dea seama cine e un potențial inamic. Mai mult, bărbații nu pot înțelege când o femeie se simte jignită decât dacă aceasta îi spune direct, dar ea se așteaptă de obicei ca el să recunoască semnalele subtile pe care le transmite.

11. Se ocupă de sarcini în mod diferit

Bărbații se concentrează în general pe o singură sarcină, iar femeile se pot ocupa de mai multe lucruri în același timp. Asta ține tot de evoluție, deoarece era necesar ca bărbații să se concentreze pe vânat, iar dacă o femeie era atentă numai la culesul fructelor și rădăcinilor, copiii săi puteau fi puși în pericol.

12. Fac față problemelor în mod diferit

Pentru o femeie, cu cât vorbește mai mult despre o problemă, cu atât e mai ușor. Când un bărbat are o problemă e mult mai probabil să stea în fața televizorului și să stea supărat în tăcere. Face față stresului distrăgându-și atenția de la probleme. Când se va simți mai calm, va începe să caute o soluție pentru oricare e chestiunea greșită – și o va face pe cont propriu. A-i da sfaturi sau sugestii doar îl va enerva.

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.