12 MITURI pe care FILMELE ne-au făcut să le credem ADEVĂRATE

Am învățat multe lucruri „utile” uitându-ne la filme. Marile ecrane ne induc însă mult în eroare, așa că de-a lungul anilor au fost create numeroase mituri care mai sunt crezute și astăzi.

Iată ce e și ce nu e adevărat în filme:

Mituri:

1. O inimă care s-a oprit poate fi repornită cu ajutorul șocului defibrillator.

Adevăr: Defibrilatorul nu poate reporni o inimă care s-a oprit.

2. Cloroforml adoarme imediat oamenii pentru câteva ore.

FOLLOW ME

Adevăr: Durează vreo 5 minute până să se facă simțite efectele, care vor ține destul de puțin.

3. Poliția poate găsi locul de unde a fost dat un telefon imediat.

Adevăr: Urmărirea unui apel telefonic poate dura destul de mult.

VEZ MAI JOS: 7 filme EXTRAORDINARE pe care probabil nu le-ai văzut

4. Analiza medico-legală oferă toate răspunsurile și chiar rezolvă crimele.

Adevăr: Analiza medico-legală ajută doar la colectarea dovezilor.

5. Ar trebui să aștepți 24 de ore înainte să anunți că cineva a dispărut.

Adevăr: Dacă ești cu adevărat îngrjorat, ar trebui să suni la poliție imediat.

6. Cei care se îneacă strigă tare după ajutor, ridicându-și brațele.

Adevăr: De fapt, e greu să observi că cineva se îneacă.

7. Poți să tragi în cineva cu 2 arme în același timp.

Adevăr: Nu prea e posibil să țintești în două locuri diferite.

8. Amortizoarele opresc zgomotul de la orice armă.

Adevăr: Un amortizor micșorează zgomotul, dar nu îl oprește.

9. Glonțul poate descuia o ușă.

Adevăr: Toarta unui lacăt e rezistentă și făcută din fier. Un glonț mic nu îl va sparge.

10. Poți vorbi cu alt parașutist în timpul căderii.

Adevăr: Vântul te asurzește.

11. Acul unei grenade poate fi tras cu dinți.

Adevăr: Persoana care încearcă asta va rămâne fără dinți, iar grenada tot va avea un ac.

12. O centură de asteroizi e densă și aglomerată.

Adevăr: Sunt mulți kilometri liberi între asteroizi.

Sunt multe mile goale între asteroizi.

Citește și: 10 filme emoționante care îți vor frânge inima

Există filme care ajung la inima oricui, indiferent de cât de insensibil s-ar declara. Genul de filme care au un impact mare asupra ta, îți schimbă percepția despre viață și te fac să îți dorești să fii un om mai bun.

Atenție! Vei avea nevoie de muuuulte șervețele. 🙂

10 filme emționante care îți vor frânge inima

1. Podurile din Madison County

3653105-prevew1-650-6e85e1fac5-1470400048-1-5374159

Acest film spune poveste de dragoste pasională dintre Francesca, o gospodină prins într-o viață monotonă în Iowa, și Robert, un fotograf care a venit la Madison County pentru un reportaj pentru National Geographic. Acest film, în regia lui Clint Eastwood, este o poveste de dragoste clasică ce îți va smulge o lacrimă.

2. Viața e frmoasă!

3652655-vb-650-9119d474af-1470400048-1-9840589

Adevărata iubire cere sacrificiu, iar acest film descrie  mesajul într-o manieră deosebită. Este povestea unui tată care își folosește imaginația pentru a-l adăposti pe fiul său de ororile războiului.

3. O fată de milioane

3652705-mdb-650-ab85517ce8-1470400048-6669871

Frankie Dunn este un antrenor de box ajuns la sfârșitul carierei sale. Maggie Fitzgerald este o chelneriță în vârstă de 31 de ani, care decide să își urmeze visul de a deveni  boxer. Dunn refuză să o antreneze pe Maggie, considerând că boxul nu este pentru femei. După multă insistență, rueșește să-l convingă și se creează între ei o legătură foarte strânsă.

4. Sub aceeași stea

3652605-prevew3-650-c2fd3420ed-1470400048-1-2492677

„Sub aceeași stea” se bazeaza pe bestseller-ul lui John Green cu același nume. Grace, o tânără de 16 ani, cu o formă agresivă de cancer  își petrece cea mai mare parte a timpului în casă, recitind cartea ei preferată . Mama ei o  trimite la un grup de sprijin unde se întâlnește cu un bărbat tânăr și optimist numit Augustus, cu care începe o relație.

5. În căutarea fericirii

3652455-prevew4-650-8821412297-1470400048-1-1-5675166

Acest film a fost inspirat de povestea reală a lui Chris Gardner, un agent de vânzări din San Francisco. Chris și-a investit toate economiile într-un aparat pe care nu îl poate vinde. Soția lui îl părăește și își pierde casa. Forțat să locuiască pe străzi, Chris încearcă să-și crească fiul. Acest film ne învață să nu ne pierdem încrederea.

6. Hachi

7. Deasupra tuturor

8. O singură zi

Emma si Dexter se întâlnesc pe 15 iulie, în noaptea absolvirii și devin prieteni. Emma este o fată care muncește și din greu și visează să devină scriitoare. Dexter este un băiat de bani gata care nu se gândește la ziua de mâine. Timp de  20 de ani, cei doi se întâlnesc pe 15 iulie pentru a vorbi despre viața lor și felul în care a evoluat.

9. Viața mea, fără mine

10. Paradisul spulberat

Maria, Henry și cei trei copii ai lor călătoresc în  Thailanda în timpul vacanței de Crăciun. Ei se bucură de timpul minunat pe care îl petrec împreună până când un tsunami îi separă.

Citește și: 7 filme EXTRAORDINARE pe care probabil nu le-ai văzut

Pentru unii oameni, filmele sunt modalitatea preferată de a se relaxa. Totuși, oricât de mult ai încerca să fi la curent cu cele mai noi filme, în timp ce tu vizionezi un film s-ar putea să mai apară câteva zeci de filme noi.

În cazul în care nu ești la curent cu aparițile noi din cinematografe, iată o listă cu 8 filme minunate, care s-au bucurat de mult succes în rândul cronicilor.

Steve Jobs

1-steve-jobs-1040986

Aceasta este povestea de viață a uneia dintre cele mai strălucite minți ale lumii, al cărui nume este cunoscut în toată lumea. Steve Jobs a fost un lider eficient, un mare om de afaceri mare și un antreprenor excelent, dar puțini oameni cunosc dificultățile cu care a trebuit să se confrunte înainte de a deveni un lider mondial.

Cei 8 Odioși

2-cei-8-odiosi-9725378
În Statele Unite, după Războiul Civil, un vânător de recompense celebru pe nume John Ruth pleacă în căutarea unui criminal foarte periculos care trebuia să fie executat la Red Rock. În drumul lui, o serie de alți călătorii i se alătură, dar un viscol le distruge planurile, făcându-i să se oprească și să găsească adăpost într-un han în care erau deja adunați o grămadă de oameni ciudați: un mexican, un cowboy, și un general confederat, iar unul dintre ei nu este cine spune că este.

Joy

3-joy-1232628
Joy a fost născut într-o familie americană de origine italiană. Pe când era copil, ea a decis că o să fie o femeie de succes și că va fi mereu fericită, însă, din păcate, viața ei s-a complicat foarte tare atunci când a crescut. A divorțat, a devenit mamă singură și avea un salariu mic. Joy știa că numai de ea depinde fericirea ei și că trebuie să facă ceva pentru fi fericită. Talentată și cu o dorință mare de reușită, își deschide propria afacere, însă își dă seama că are de trecut multe încercări pentru a-și îndeplini visul.

Alinare

4-alinare-2046879
FBI-ul se confruntă cu o serie de crime pe care nu le poate explica. Criminalul își ucide victimele fără durere, nelăsând nicio urmă. Detectivii îi cer ajutorul mediumului John Clancy, care i-a ajutat și în trecut cu deslușirea unor mistere.

Furtuna Extrema

5-furtuna-extrema-8423274

Acest film se bazează pe evenimente reale care au avut loc în 1952. Două nave-tanc petroliere intră într-o furtună masivă și se scufundă. Dezastrul pare destul de inevitabil, pentru că marinarii nu au nici o șansă să folosească bărcile de salvare pe astfel de valuri. Paza de coastă este trimisă în epicentrul furtunii să salveze echipajul de la înec.

Cum să fii singur

6-cum-sa-fii-singur-1785112
Obosită să trăiască cu iubitul ei, Alice se rupe de el și se mută împreună cu sora ei mai mare, Meg. Ea găsește un nou loc de muncă și un nou prieten, Robin. Această comedie romantică este sigur atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Mr Holmes

7-dl-holmes-1997587
Cel mai faimos detectiv din lume, s-a retras cu mult timp în urmă, iar acum își petrece anii într-un sat liniștit, unde se ocupa de o supină. Cu toate acestea, el este încă bântuit de amintirile unei femei și misterul care a ramas nerezolvate. Dl Holmes decide să rezolve cazul care l-a făcut să demisioneze în urmă cu mai mult de 30 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.