12 motive pentru care lămâile te salvează în orice situație

Multe lucruri pe care probabil că le ai deja pot fi foarte utile atunci când vine vorba de a-ți curăța bine casa ori pentru trucuri care îți fac viața mai ușoară. Trebuie doar să știi să le folosești. De exemplu, iată câteva feluri în care te pot ajuta lămâile:

12. Prepararea unei soluții de curățare universale

Decojește o lămâie, toarnă 150 ml de oțet peste ea și las-o peste noapte. De dimineață adaugă 150 ml de apă. Asta-i tot! Toarnă amestecul într-o sticlă de spray goală și folosește-l pentru a-ți curăța întreaga casă într-un mod complet natural.

11. Curățarea tocătorului

Păstrează-ți tocătorul curat și folosește-l pentru mai mult timp folosind o jumătate de lămâie pe post de burete și sare pe post de scrub. După ce ai făcut asta, așteaptă 10-15 minute apoi repetă procedura încă o dată.

10. Albirea lenjeriei

FOLLOW ME

Dacă vrei o lenjerie de un alb imaculat, înmoai-o într-un amestec de suc de lămâie și bicarbonat de sodiu pentru cel puțin o jumătate de oră înainte de a o băga la spălat.

9. Manichiura

Pregătește o baie pentru unghiile tale, ca să le menții puternice și sănătoase. Rețeta e foarte simplă: adaugă câteva picături de suc de lămâie în apă caldă.

8. Scapă de pistrui

Lămâia te poate ajuta să scapi de pistruii nedoriți sau de petele de vârstă. Doar taie o lămâie și freac-o ușor pe față.

7. Îmbunătățirea digestiei

Pentru a-ți îmbunătăți digestia și pentru a-ți forma un sistem imunitar mai rezistent, bea un pahar de apă cald cu lămâie și miere dimineața, pe stomacul gol.

6. Reîmprospătarea aparatelor de uz casnic

Șterge-ți frigiderul cu un buete înmuiat în suc de lămâie și vei uita despre mirosurile neplăcute. În același scop, poți să adaugi suc de lămâie și în mașina de spălat vase.

5. Scapă de mirosurile neplăcute din pantofi

Lasă coji proaspete de lămâie în pantofi peste noapte, ca să absoarbă mirosurile neplăcute.

4. Confecționează suporturi pentru lumânări

Jumătățile de lămâie, limetă sau portocale sunt grozave pentru a-ți confecționa propriile suporturi pentru lumânări. Trebuie să îndepărtezi pulpa și să umpli jumătățile cu ceară topită. Nu uita de fitil! Lipește-l de fundul suportului.

3. Îmbunătățește-ți sănătatea în ansamblu

Combinația de suc de lămâie și bicarbonat de sodiu are proprietăți de curățare și ajută digestia. Ea reglează nivelul de colesterol negativ, purifică ficatul și ne oferă o doză bună de vitamina C. Adaugă o linguriță de bicarbonat e sodiu și suc de la o jumătate de lămâie într-un pahar de apă minerală și bea-l dimineața, timp de două săptămâni la rând. După aceea, fă pauză pentru două săptămâni.

2. Curăță oțelul inoxidabil

Fă-ți obiectele din oțel inoxidabil să strălucească folosind un amestec de coji de lămâie și bicarbonat de sodiu.

1. Ține insectele departe de casa ta

Pentru a ține insectele departe de casa ta, toarnă puțin suc de lămâie pe pervazuri și pe praguri. Pentru a scăpa de țânțari, înfige niște cuișoare într-o lămâie tăiată pe jumătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.