12 reguli de bune maniere care se aplică în vremurile noastre

Sigmund Freud spunea că e imposibil să ignori faptul că civilizația se bazează într-o mare măsură pe renunțarea la instinct. spunea . Există mereu o tensiune între a ne urma instinctele și a ne conforma convențiilor sociale. În vremurile noastre, acestea se schimbă oricum foarte repede, așa că nu știi niciodată pe cine ai putea să jignești fără să vrei. Important e să te gândești la sentimentele altor oameni, pentru că nu trebuie să îți maximizezi mereu avantajele. Iată câteva reguli de care ar trebui să ții cont:

1.  Dacă trimiți un mesaj cu textul „bună, voi întârzia 20 de minute” nu e la fel de acceptabil ca a face un efort să ajungi la timp.

2. Dacă nu poți participa la un eveniment la care ești invitată, nu te gândi că dacă nu răspunzi e foarte clar că nu vei participa. Politicos este să refuzi invitația. De asemenea, dacă ai acceptat o invitație este nepoliticos să nu mai mergi.

3. Nu țipa la telefon. Doar pentru că tu nu îl auzi pe interlocutor nu înseamnă că el nu te aude.

4. Într-un restaurant sau bar, bărbatul va intra mereu primul.

5. Amintește-ți că, dacă simți nevoia de a răspunde imediat fiecărui mesaj primit, vei pierde mult mai mult în fața celui care e lângă tine decât vei câștiga în fața oamenilor care nu sunt prezenți, dar beneficiază de eficacitatea ta.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

6. Nu folosi prea mult aparatul foto sau video la evenimente. Bucură-te de timpul petrecut alături de colegi, prieteni și familie, pentru că e foarte puțin probabil să mai stai cândva să te uiți la poze sau la videoclipuri.

7. Nu merge la o petrecere cu mâna goală, decât dacă așa ți s-a cerut – mai bine nici atunci. Adu o sticlă de vin, un desert sau o flori.

8. Se salută cu „Bună dimineaţa!” până la ora 11 dimineaţa, cu „ Bună ziua !” după ora 11 şi până la lăsarea serii, iar apoi cu „Bună seara!”

9. Aşezarea pe scaun: nu picior peste picior, spatele drept, picioarele apropiate, uşor lăsate în interior, sub scaun.

10.  Când strănutăm, tușim sau căscăm, se pune întotdeauna mâna la gură, indiferent de distanța sau de relația pe care o avem cu o persoană. Este indicat să purtăm mereu la noi șervețele sau batistă

11. Bărbatul este prezentat femeii, cel mai tânăr celui mai în vârstă, iar gradul mai mic celui superior. Băieţii salută primii fetele, bărbaţii salută primii femeile, copiii sau persoanele mai tinere salută persoanele mai în vârstă. Când intrăm într-o încăpere îi salutăm pe cei aflaţi deja acolo. Când ne prezentăm unui grup salutăm primii. După ce ne salutăm, nu întrerupem discuţia în care sunt antrenaţi membrii grupului.

12.  Nu se apelează oamenii la telefon înainte de 10 dimineața, între orele 13-17 și după ora 21, cu excepția celor apropiați, cărora le știți programul. O convorbire convențională nu trebuie să depășească 5 minute!

Poate că ți se par multe de ținut minte, dar nu e atât de complicat. Amintește-ți să te gândești mereu la sentimentele celorlalți, pentru că nu totul e despre tine.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.