Ce trebuie să știți când ieșiți la cumpărături – Ghidul cumpărătorului în vremurile Corona

Cumpărăturile au rămas pentru mulți dintre noi singurul motiv pentru care să ieșim din casă. Țin minte că am întrebat pe instagram chiar din primele zile cum ați procedat, dacă v-ați făcut „provizii”, ce ați cumpărat. Eu nu mă număr printre cei care și-au umplut casa cu de toate. Am comandat un stoc mai mare de lapte praf pentru Nicholas și am continuat să fac săptămânal cumpărături cu lucrurile de care avem nevoie, așa cum o făceam și acum 2 luni.

Încă de dinainte ca virusul să ajungă în România, speriați de ce se întâmpla la nivel global, oamenii au început să golească rafturile magazinelor. Cu timpul, situația a luat amploare și alimente precum: făină, mălai, paste, fructe, legume sau conserve au dispărut de pe rafturi. Știu că mulți se gândesc că e mai bine să aibă în plus, că și dacă rămân în „cămară” o să le folosească până la urmă, dar în felul ăsta nu facem decât să creăm un disconfort altor persoane care au nevoie de ele în prezent, nu peste 3 luni.

Magazinele au anunțat că au stocuri, se aprovizionează în continuare – nu asta e problema, cel puțin în prezent. Problema este că dacă eu ies acum din casă și nu găsesc ceva de care am nevoie, va trebui să mai ies o dată în altă zi, ca să verific dacă a a apărut la raft.

Am simțit nevoia să vorbesc despre asta pentru că tocmai ce am văzut un video al unei asistente din Italia care spunea că a ieșit din tura de 48 de ore, s-a dus la magazin să cumpere niște legume ca să mănânce ceva, să își refacă puterile și nu a găsit nimic. Avem nevoie de mai multă empatie pentru cei din jurul nostru.

Primul lucru pe care l-am făcut eu când am văzut că lucrurile încep să devină serioase a fost să cumpăr mănuși și măști. Simt nevoia să fac precizarea asta pentru că la postarea de ieri de pe Facebook în care spuneam că le arunc după ce le folosesc mi s-a atras atenția, că eu le arunc în timp ce alții nu mai găsesc. Deși toată lumea din familie a zis că exagerez, eu asta am făcut la începutul lunii februarie, chiar înainte de a pune pe blog primul articol legat de coronavirus: 7…. Mi-am cumpărat un set de măști și unul de mănuși. Măști mai aveam oricum în casă de când s-a născut Nichols, pentru că le purtăm toți atunci când eram răciți și stăteam prin preajma lui, bănuiesc că multe mămici de bebeluși fac același lucru.

 

FOLLOW ME

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Cumpărăturile de alimente necesare sunt sigurul motiv pentru care ieșim din casă zilele acestea, dar cu mare grijă: întotdeauna cu mască și mănuși pe care le arunc la întoarcerea în casă. De mâine, persoanele care au peste 65 de ani nu mai au voie să iasă din casă decât în anumite condiții (în intervalul 11-13), așa că dacă aveți în familie persoane care au nevoie de ajutor sau poate vecini despre care știți că sunt singuri, încercați să faceți cumpărăturile și pentru ei și să le lăsați la ușă. Eu am ajutat-o azi pe vecina mea și m-a ghidat la telefon ca să aleg fix ce își dorea; a fost destul de amuzant, recunosc. 🙈 Vă las cu swipe și o recomandare de la @cristianchinabirta cu ghidul de cumpărături în această perioadă dificilă. Sper să vă fie de folos și nu uitați să vă gândiți și la cei mai puțin norocoși decât voi. 🙏 #AsteaAșaSeFac #WithGalaxy

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun) pe

În continuare, o să vă las mai jos o listă de recomandări pe care am primit-o de la Cristian China-Birta și care mi se pare foarte utile.

Ghidul cumpărătorului în vremurile Corona

1. Evita transportul public pe distanțe mari și fă-ți cumpăraturile de la magazinul de pe lângă casă.

2. Nu ieși în public decât când chiar trebuie!

3. Sunt mulți oameni în magazinul ăla din vecini? Așteaptă liniștit afară, până se mai golește, la cel puțin 1 metru distanță față de ceilalți;

4. Când îți alegi produse neambalate, pune-ți neapărat mănușile alea din plastic de la magazin, pe care să nu uiți să le arunci la coș imediat ce termini treaba; așa te ferești de neplăceri și pe tine, și pe alții;

5. Cumpără doar strictul necesar, magazinele au destulă marfă în depozit și se aprovizionează într-una;

6. Dacă poți, evită plata cu bani cash; cardul te expune mai puțin la viruși;

7. Și când pleci, și când revii acasă, spală-te pe mâini cu apă și săpun, câte cel puțin 20 de secunde.

8. Curăță-ți des telefonul, dar nu cu spirt sau clor care ți se poate strecura printre taste și te lasă fără jucărie, ci cu un șervețel antibacterian.

Sunt niște recomandări de care avem cu toții nevoie zilele astea și mă bucur mult că s-a gândit Cristian la acest ghid, pe care l-a pus sub #AsteaAșaSeFac.

 

Sper să aveți niște zile cât mai liniștite și să respectați recomandările autorităților, pentru că numai în acest fel putem să trecem cât mai repede peste această perioadă.

 

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.