12 tendințe de machiaj care au înnebunit pe toată lumea

Trendsetter-ii încearcă mereu să vină cu ceva nou și original, iar unele tendințe chiar ajung de pe podiumuri în străzile orașelor noastre. Iată câteva dintre noutățile din industria de frumusețe:

1. Sprâncenele

1-31-300x300-7879041
Acest trend a invadat Internetul. Pe Internet poți vedea diverse variante ale sprâncenelor cu pene – cu model complicat sau în formă de coadă de păun, de pildă. Această tendință va fi probabil pe placul celor care au sprâncenele groase.

2. Sprâncene false

2-30-300x300-8122771
Omenirea s-a obișnuit de mult cu perucile și unghiile și genele false. Sigur că trebuiau să apară și sprâncenele false. Acestea rămân atașate între trei zile și două săptămâni.

3. Machiajul urechilor

FOLLOW ME

processed-with-vsco-with-hb1-preset-2
Stiliștii și bloggerii de frumusețe apreciază ideea de a-ți decora urechile cu cercei și farduri în culori cât mai diverse – ceva care oamenilor de rând li s-ar părea cam straniu.

4. Buze mânjite

4-300x221-7931527
În trendul buzelor de acadea, rujul este ușor mânjit și trece de conturul natural al buzelor, de parcă ai fi mâncat acadele. Dacă stai să te gândești, e ceva foarte convenabil – chiar dacă nu ai timp să te aranjezi dimineața, tot vei fi cea mai la modă de la birou.

5. Părul holografic

5-21-300x150-7791785
Această coafură este ideală pentru cei care sunt înnebuniți după unicorni, deoarece părul tău va arăta exact precum cel al unei creaturi fantastice. Partea tristă e că vopseaua se spală rapid.

6. Efectul de pleoape umede

6-17-300x229-5974075
Fardul de pleoape umed seamănă cu luciul de buze, dar este alcătuit, de fapt, cu ajutorul unui primer transparent, al unui luciu pentru pleoape și al altor component. Nu e însă ceva prea rezistent, deoarece începe să se scurgă după zece minute.

7. Genele false cu LED

7-17-300x169-6930095
Pentru o mai bună accentuare a ochilor, designerii au inventat niște gene false luminoase – benzile LED sunt atașate de pleoape cu ajutorul unui lipici special. Deși arată spectaculos, cei mai mulți sunt sceptici în privința lor.

8. Sprâncene de dragon

8-18-300x209-8701259
Moda experimentelor cu sprâncenele continua – s-ar părea că în curând se vor deschide niște frizerii special pentru sprâncene. Stilul „dragon” sigur a fost inspirat de popularul serial Game of Thrones.

9. Paiete pe fund

9-15-256x300-1756647
Aceasta este o tendință nebnească pentru cele cărora nu le e frică să iasă în evidență, mai ales cu o anumită parte a corpului. Paietele aplicate pe fund se fixează cu un gel sau cu un fixativ.

10. Buze vălurite

10-12-300x150-9659829
Buzele vălurite arată mai mult ca o caricature decât ca o tendință adevărată de machiaj, dar există cu adevărat.

11. Sprâncene împletite

11-9-300x300-4725998
Aventura sprâncenelor este fără de sfârșit – există o tendință care presupune împletirea sprâncenelor.

12. Lacrimi pictate

12-8-300x169-4791864
Lacrimile din această tendință sunt colorate și sclipitoare. Acum nu ar mai trebui să îți faci griji dacă izbucnești deodată în plâns și ți se strică machiajul – vei arăta chiar foarte la modă.

 

Citește și: Sprâncenele CURBATE – cea mai ciudată MODĂ a anului 2017

În ultima vreme, blogerii de frumuseţe experimentează cu ceea ce se cheamă „sprâncene ondulate”. Acestea te fac să ai permanent o expresie confuză.

Trebuie să recunoști însă că par destul de artistice.


Și totuși, cum de a apărut moda asta?


E nevoie de un adeziv special care să facă firele de păr să stea în aceeași direcție.


Aceste sprâncene sunt și destul de șocante.

Sprâncenele sunt însă foarte importante pentru încadrarea chipului tău și a trăsăturilor faciale. Deși nimeni nu are „sprâncene perfecte”, mai ales dacă ne gândim la simetrie, chiar și ajustările mărunte pot face o mare diferență.

Moda sprâncenelor continuă să evolueze, dar, indiferent de tendințe, se pare că sprâncenele mai groase îți oferă un look mai natural și mai tineresc.

Dacă îți plac sprâncenele subțiri, alege ce ți se pare ma confortabil, dar ține cont că dacă vei vrea să le schimbi forma, sprâncenele care au fost foarte pensate se întorc cu greu la starea lor naturală.

În caz că îți dorești să ai niște sprâncene mai groase, iată ce poți face:

1. Folosește ulei de ricin

Acesta este unul dintre cele mai eficiente remedii, deoarece conține proteine, acizi grași, antioxidanți și vitamine, hrănind astfel foliculii de păr. Asigură-te că aplici în fiecare zi ulei de ricin la rădăcinile firelor de păr de la sprâncene. Acestea vor crește mai dese și mai puternice. Masează-te cu degetele, lasă uleiul acolo timp de treizeci de minute, apoi șterge-te cu un șervețel demachiant și spală-te pe față cu apă caldă. Ai grijă, însă, deoarece uleiul de ricin îți poate provoca iritații dacă ești alergică la el.

2. Folosește ulei de cocos

Uleiul de cocos funcționează ca un balsam și hidratează și este grozav pentru îmbunătățirea circulației sângelui. Acizii grași din ulei se combină cu proteinele naturale din păr pentru a îl proteja. Acidul lauric acționează ca un agent antimicrobial, prevenind infecția foliculilor de păr. Diversele proteine și substanțe nutritive, precum vitamin E și fierul, din uleiul de cocos îți vor oferi niște sprâncene dese și sănătoase. Poți să îl aplici pe sprâncene în fiecare zi, dar și dacă îl foloești de câteva ori pe săptămână vei avea reultate vizibile. Înmoaie un bețișor de urechi în ulei și aplică-l pe sprâncene. Lasă-l peste noapte și clătește-ți fața dimineața.

3. Folosește ulei de măsline

Uleiul de măsline conține vitamina A și E, care ajută părul să crească. Vitamina E hrănește fiecare fir de păr, iar vitamina A stimulează producția de sebum, uleiul natural al corpului nostru. Toarnă o picătură de ulei de măsline pe degete și masează-ți sprâncenele. Lasă uleiul acolo timp de câteva ore, apoi spală-te pe față cu apă. Fă asta cel puțin o dată pe zi și vei avea rezultate în câteva săptămâni.

Citește și: 5 GREȘELI pe care le faci când te PENSEZI

Am auzit cu toții că sprâncenele au potențialul de a schimba întreaga față. Adevărul este că ele chiar fac asta! Un exemplu concret este Jennifer Lopez. Întorcându-ne înapoi la anii  ’90, când toată lumea avea sprâncenele arcuite și comparându-le cu zilele noastre, în care sprâncenele ei sunt pline și au o forma perfecta, ne dăm seama că arată ca două persoane total diferite.

Mulțumită celebrităților care au pus în lumină forma naturală, sprâncene groase sunt din nou în tendințe și acum toată lumea își dorește astfel de sprâncene.

Cheia pentru a obține sprâncene cât mai aproape de perfecțiune este de a ști cum să utilizezi instrumentele și produsele în mod corespunzător. Iată unele dintre cele mai comune greșeli pe care le facem acasă și cum să le evităm:

Pensezi sprâncenele prea mult
Toată lumea vrea sprâncene cât mai pensate, dar asta poate duce la unele lacune inutile cum ar fi margini subțiri și arcuri prost proporționate. Folosește un ser de creștere a sprâncenelor  sau ulei de ricin pentru a-ți crește sprâncenele suficient încât să le poți da o nouă formă.

Folosești o pensetă veche
După un timp, marginile unei pensete devin inegale și  devine imposibil să apuci firele de păr în mod corespunzător. Pentru a evita acest lucru , încearcă o nouă pensetă.

Alegi  greșit creionului pentru sprâncene
Corectarea cu o nuanță prea întunecată va face sprâncenele să arate mult mai îndrăzneț decât intenționezi . Pe de altă parte, o nuanță prea deschisă nu va avea niciun efect. Cea mai sigură opțiune este un creion cu doua nuanțe mai deschis decât sprâncenele tale naturale.

Începi arcuirea din colțul greșit
Toata lumea vrea un arc frumos. Cu toate acestea, pornind prea aproape de centrul frunții poți crea senzația unei priviri furioase. Realizează un arc natural folosindu-te de următoarea schemă:

perfect-eyebrows1-1074966
Enter a caption

Nu fixezi sprâncenele cu gel
Ai putea crede că odată ce termini de  periat  sprâncenele, ai terminat cu  ele. Adevărul e că  neutilizarea  gelului  poate anula munca depusă și  duce la ondularea capetelor și vei sfârși având un look neîngrijit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.