12 trucuri uimitoare de CURĂȚENIE

Pentru foarte mulți oameni e extrem de important să trăiască într-un mediu curat pentru a se simți bine. Dar pentru și mai mulți oamenii, curățenia e o corvoadă. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să faci curat mai ușor:

1. Săpun vs. gel de duș – Să cureți faianța din baie nu este deloc amuzant, dar nu trebuie să faci asta atât de des dacă urmezi sfatul acesta și înlocuiești săpunul cu gel de duș sau săpun lichid. Săpunul normal conține grăsimi și uleiuri, ceea ce înseamna că e mai dificil de curățat după aceea.

2. Folosește toată puterea mașinii tale de spălat vase – Foarte puțini oameni știu că mașina lor de spălat vase poate fi folosită la mai mult decât spălatul vaselor. Lista lucrurilor pe care le poți spăla este destul de lungă: abajururi, perii de păr, grilajele de ventilare, perii de machiaj, plăci de grătar, rafturile din frigider, suporturi pentru papetărie, jucării din metal sau plastic și chiar flori artificiale.

3. Jaluzelele – Ca să îți cureți jaluzelele mai repede, folosește o șosetă așa cum arată în imagine. Pune-o pe o mână și prinde jaluzelele una câte una, din ambele părți.

4. Rafturile din frigider – Pune o folie specială pe rafturile frigiderului ca să îți fie mai ușor să le cureți, în special atunci când se varsă ceva.

5. Perie de curățat scame – Așa cum arată în imagine, poți folosi peria de curățat scame la mai mult decât haine. Încearcă și pe alte lucruri precum abajururi, mobilă și rafturi.

FOLLOW ME

6. Suportul de cuțite – Nu uităm să spălăm vasele, dar este ceva important ce neglijăm: mâncarea rămasă în suporturile de cuțite.

7. Perdeaua de la duș – Pentru a evita murdărirea perdelelor de la duș, este recomandat să fie spălate împreună cu câteva prosoape. Apoi ele pot fi uscate la aer curat sau pe balcon.

8. Jucării de pluș – Pune jucăriile de pluș în pungi de plastic și adaugă un pahar de praf de copt (sau 2 linguri de praf de copt pentru fiecare jucărie, dacă ai mai mult de una). Amestecă bine punga, de preferat afară. Pentru a obține rezultate mai bune, poți ține punga la frigider pentru 40 de minute sau adaugă câteva picături de ulei esențial. Praful de copt și electricitatea statică vor scoate praful și murdăria din jucării. Scoate jucăriile una câte una și curăță-le cu cel mai mic capăt al aspiratorului.

9. Curățarea celor mai dificile locuri – Câteodată, chiar și cele mai mici capete ale aspiratorului sunt prea mici pentru unele locuri din apartament. Problema poate fi rezolvată ușor cu cartonul de la hârtia igienică. Pune cartonul pe tubul aspiratorului și modelează capătul astfel încât să fie suficient de mic pentru acele spații.

10. Oja – Dacă ai ochelari de metal sau suporturi de săpun sau bureți, poate apărea o rugină neplăcută. Pentru a evita asta, pune o cantitate mică de ojă transparentă și problema va fi rezolvată.

11. Aerul condiționat – Înainte să îți cureți apartamentul, pornește aerul condiționat pentru a face filtrele să tragă praful. Asta va reduce praful din aer atunci când te vei apuca de curățenie.

12. Bolurile pentru mâncarea animalelor – Atunci când animalele mănâncă, lor nu le pasă de cât de curat sau murdar lasă în urmă. Își mută bolurile și mâncarea cade pe podea. Prinde bolurile animalelor tale de podea folosind bandă dublu-adezivă pentru a-ți păstra camera curată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.