7 trucuri pentru a face curățenie rapid și eficient

Primăvara a venit și vrem sau nu, e timpul pentru o curățenie generală. Unde mai pui că, mai ales în pragul Sărbătorilor, curățenia e o încercare dificilă. Vrem sau nu, treaba asta este un must al sezonului de care nimeni nu scapă. Deși pare o treabă complicată și anevoioasă, dacă știi câteva trucuri o poți face fără a-ți consuma energia și timpul prețios.

1. Nu lăsa pe mâine ce poți face astăzi

Cu cât amâni mai mult timp curățenia, cu atât ți se vor aduna mai multe sarcini de bifat. Încearcă să faci în fiecare zi câte ceva prin casă. Gesturile tale mici se vor vedea la sfârșit de săptămână, când nu va fi nevoie decât de o curățenie mai light.

2. Împrietenește-te cu aspiratorul

Este momentul să nu mai privești aspiratorul ca pe un dușman, ci ca pe un prieten de încredere. Aspiră pardoselile măcar o dată la două zile. Arzi și calorii, ai și o casă mai curată și mai sănătoasă. Dă cu aspiratorul în toate încăperile, începând dintr-un capăt al locuinței. Folosește periile din dotare, pentru a aspira și unghiurile mai greu accesibile. Alege un aspirator ușor de folosit și pefomant.

Eu am un Dirt Devil Samurai și îmi place pentru că este flexibil, elegant, ușor de utilizat, cu putere mare de aspirare și o baterie de ultimă generație. Dotat cu un acumulator, acesta poate fi utilizat pentru curățarea pardoselilor dure, covoarelor sau a mobilelor tapițate, ușor murdare. Are o capacitate incredibilă de colectare a prafului. Este portabil, nu are sac și este foarte puternic.

3. Păstrează ordinea și disciplina

Atunci când ajungi târziu acasă și mai trebuie să ai grijă și de copii, nu poți avea niciodată casa ordonată, pentru că întotdeauna vor fi lucruri lăsate la întâmplare. Dacă îți impui să faci ordine în fiecare zi și vei implica și copiii în treburile casnice, vei avea senzația că stai într-o casă mai curată. Așadar, ordine și disciplină!

4. Lucrează în echipă

Cine are copii, știe că timpul petrecut să strângi și să faci curățenie se multiplică. Dar ce ziceți dacă îi implicăm și pe ei în treburile casnice? Vor fi mai responsabili, mai ordonaţi. Copiii implicați în treburile casnice au mai multe şanse de a-şi dezvolta abilităţi practice pe care nu le vor învăţa nici la şcoală şi nici în altă parte.  Astăzi dispui de produse de curățenie care pentru copii par o joacă, așa cum este aspiratorul vertical. Vor învăţa să se descurce şi singuri, nu vor avea două mâini stângi, vor şti cum să se organizeze, să îşi găsească timp şi pentru joacă, dar şi pentru lucrurile cu adevărat importante cum sunt temele sau pasiunile care pot deveni profesii sau business-uri.

5. Curăță imediat după folosire

Ai terminat de mâncat, spală vasele. Ai folosit chiuveta din baie, clătește-o rapid cu multă apă caldă și cu o lavetă. Ai folosit cada, clătește-o pentru a scapa de depunerile de săpun. Ai vărsat cafea pe aragaz, șterge pata imediat.

6. Asigură-te că ai casă aranjată înainte să mergi la culcare

Înainte de a merge la culcare, asigură-te că pantofii și gecile sunt puse la locul lor. Mesele sunt curate, iar pernele de pe canapea sunt aranjate. Această sesiune de curățenie de 5 minute te va face să fii mai fericită când te vei trezi.

7. Distrează-te în timp ce faci curățenie

Privește la televizor sau ascultă muzică și dansează în timp ce dai cu aspiratorul sau vorbește la telefon în timp ce ștergi praful. Când mâna ta se mișcă în ritmul muzicii, timpul chiar trece mai repede.

Pune în practică sfaturile și regulile mele de curățenie rapidă și nu vei mai avea niciodată ocazia să te plângi de faptul că nu ai timp pentru curățenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.