12 trucuri de bucătărie care te vor face să adori să gătești


Cine nu ar vrea să gătească mâncăruri rapide, ușoare și deliciioase? Probabil toată lumea își dorește asta, așa că iată câteva trucuri extrem de utile care te vor transforma într-un bucătar mai bun:

1. Poți să îndepărtezi semințele de rodie în câteva secunde cu ajutorul unei linguri din lemn

Taie rodia pe jumătate și bate-o pe fiecare parte cu lingura.

2. Răzuiește untul înghețat


Dacă îți place să pui unt pe pâinea toast, încearcă să îl răzuiești înainte. Astfel se va întinde foarte ușor.

3. Aluatul va crește mai repede într-un cuptor cu microunde

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Dacă ți se pare că aluatul nu crește suficient de repede, pune o cană plină de apă la cuptorul cu microunde și pornește-l la capacitate mare, până când apa fierbe. După aceea pune aluatul acoperit în cuptor alături de apă și închide ușa. Aerul umezit și cald va face aluatul să se ridice mult mai repede.

4. Fă niște ouă ochiuri perfecte cu ajutorul unor punguțe

Împrăștie niște unt în interiorul unei pungi mici de plastic și sparge un ou acolo. Leagă punga cu un elastic de cauciuc cât mai aproape de ou posibil, ca să-și păstreze forma. Pune oul în apă care fierbe timp de trei minute.


5. Un truc simplu pentru a face vinul să fie mai gustos

Această metodă va îmbunătăți gustul oricărui vin, mai ales al vinurilor tinere. Toarnă vinul într-un blender, pornește-l la viteză maximă pentru 15-30 de secunde, lasă spuma să se liniștească, apoi bucură-te de băutura ta.

6. Banană umplută cu ciocolată – o gustare delicioasă și sănătoasă

Dacă îți plac dulciurile și bananele, sigur vei fi încântat/ă de această rețetă. Înfige un pai în centrul unei banane, trage conținutul cu o seringă, apoi pune ciocolată înăuntru.


7. Înghețată de casă

Decojește două banane, taie-le în bucățele mici, pune-le într-un bol adânc pe care să îl lași la congelator pentru 1-2 ore. După aceea mixează-le bine și… poftă bună!

8. Peștele nu se va lipi de grătar dacă pui niște lămâie dedesubt

Pune bucățile de pește peste un strat de felii de lămâie așezate direct pe grătar. Rezultatul te va surprinde.

9. Folosește spray de gătit pentru ingredientele lipicioase

Atunci când trebuie să măsori ingrediente lipicioase, precum mierea sau untul de arahide, folosește spray de gătit – îți va ușura mult treaba.

10. Deschide capacul unui borcan cu ajutorul mănușilor de cauciuc

Dacă nu poți să deschizi capacul unui borcan, încearcă să faci asta folosind niște mănuși de cauciuc sau pune un elastic de cauciuc pe capac.

11. Un mod rapid de a tăia verdețurile

Taie rapid verdețurile cu frunze mari rulându-le mai întâi.


12. Răcește-ți vinul într-un sfert de oră

Dacă trebuie să răcești o sticlă de vin rapid, înfășoară sticla de vin într-un prosop și pune-o la frigider pentru un sfert de oră. Nu ai nevoie de mai mult timp.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.