14 GREȘELI de bune maniere pe care ar trebui să le eviți cu desăvârșire


Manierele par să fie unele dintre primele lucruri care dispar atunci când oamenii nu au o dispoziție prea bună. Acest lucru se întâmplă și atunci când ne grăbiim sau când nu ne pasă de cei din jur. Dacă nu vrei să fii persoana aia nesimțită de la reuniunile sociale, iată ce greșeli de etichetă ar trebui să eviți:

Într-un centru sportiv (sală de forță, studio de fitness, piscină, saună):

1. Nu există un spațiu al tău în sala de fitness: dacă ai întârziat, trebuie să te așezi într-un loc liber și să nu îi deranjezi pe ceilalți.

2. Dacă vezi că aparatul cuiva este stricat sau instalat greșit, nu sta deoparte, ajută. Dar nu ar trebui să dai sfaturi despre exerciții, există un instructor pe aproape care să facă asta.


3. Piscina nu e pentru vorbit, pupat sau îmbrățișat: îi vei deranja pe ceilalți.

4. Nici sauna nu este un loc unde să vorbești, în special dacă sunt alți oameni prezenți.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

5. Femeile nu trebuie să își ia băieții mai mari de 4 ani în vestiarul femeilor.

Când cineva e bolnav:

6. Dacă este bolnav colegul tău, nu-l deranja cu o discuție lungă. O întrebare despre sănătate și urări de „însănătoșire grabnică” sunt suficiente.

7. Dacă decizi să îți vizitezi prietenul la spital și vrei să îi duci o gustare delicioasă, ține cont dacă mai este și un alt pacient în cameră. Ar trebui să-l întrebi dacă ar vrea și el ceva. Dacă sunt mai mulți oameni în curte, e mai bine să eviți astfel de întrebări dacă nimeni nu te roagă personal.

Dacă ai un copil cu tine:

8. Un copil ar trebui să poarte lenjerie și la plajă și la piscină. Fundulețul lui nu are nevoie de lumina soarelui. În plus, este nepotrivit și nepoliticos față de ceilalți oameni.

Atunci când împrumuți bani:

9. Dacă împrumuți, e ok să întrebi când îi vor da înapoi.

10. O regulă generală, dacă limita nu e specificată, e ca oamenii să înapoieze banii într-o lună.

Reguli de bune maniere care nu sunt descrise în cărți:

11. Dacă cineva plătește pentru tine, nu alege ceva foarte scump ce nu ai lua de obicei. Dar dacă vor să îți ofere o friptură mare, nu refuza dacă îți oferă ceea ce vrei.

12. Dacă o persoană îți arată o poză pe telefon, nu te uita și la celelalte pentru că persoanei respective s-ar putea să nu îi placă.

13. Nu îți vizita prietenii cu mâna goală. Chiar dacă spun că nu au nevoie de nimic, cumpără oricum un mic cadou. Dățile următoare vei fi întotdeauna bine primit.

14. Când vorbești cu alți oameni, e mai bine să îi spui soțului sau soției tale pe nume. Evită să spui „soția/soțul” mea/meu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.